Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» τονίζει ότι ακόμα κι αν έχουμε αρνητικά αποτελέσματα από μια συμφωνία, η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να υπάρξει μια οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία.

Χαρακτηρίζοντας «άθλιες» τις νουθεσίες ευρωβουλευτών της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης προς τον κ. Μοσκοβισί για περαιτέρω άσκηση πιέσεων στην ελληνική κυβέρνηση, καλεί ταυτόχρονα κάποιους «να σταματήσουν να το παίζουν πρόθυμοι, αν οι σκληροπυρηνικοί της διαπραγμάτευσης στραγγαλίσουν τη χώρα, να αναλάβουν τη "βρωμοδουλειά"».

Ο κ. Ζαχαριάδης αποδίδει τις αιτίες της χρονικής διελκυστίνδας της διαπραγμάτευσης σε πολιτικούς και όχι οικονομικούς λόγους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει μπροστά της «το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς νέα μέτρα και επιβαρύνσεις, ώστε η Οικονομία να αναπτυχθεί και να απορροφήσει πιο ομαλά τους κραδασμούς από τις επιπτώσεις των μέτρων που θα πιέσουν εκ των πραγμάτων την Οικονομία, αλλά και των αντιμέτρων που θα έχουν θετική επίδραση». 

Ακόμα, εκφράζει την πεποίθησή του, ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Όσοι βιάζονται να φύγει η παρούσα κυβέρνηση για να μείνουν στο αρχείο τα σκάνδαλα και οι βρωμιές τους την περίοδο της σπατάλης και της αμετροέπειας, χάνουν άλλη μια ευκαιρία. Την επόμενη περίοδο, με τη λειτουργία των καθ' ύλην αρμόδιων εξεταστικών επιτροπών, ο ελληνικός λαός θα μάθει για τα καμώματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Υγείας και των εξοπλισμών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα ανοίξουν φάκελοι, θα ακουστούν αλήθειες» προσθέτει στην συνέντευξή του ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι αποφάσεις για μείωση μισθών και συντάξεων και για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ «είναι δυσάρεστες για οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος οποιουδήποτε κόμματος, εκτός και αν μιλούμε για εμμονικούς πολιτικούς». Τάσσεται υπέρ της διατήρησης του ισχυρού δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και της ισχυρής παρουσίας του δημοσίου τομέα στην ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, «φυσικά, πρέπει να προσαρμοστούμε και στις Οδηγίες της ΕΕ αναφορικά με την Αγορά Ενέργειας που ισχύουν για όλες τις χώρες και δεν συνδέονται κατ' ανάγκη με τις μνημονιακές υποχρεώσεις».

Σημειώνει, επιπλέον με αφορμή τη διαφοροποίηση ορισμένων βουλευτών ως προς τις ΑΠΕ, ότι η αριστερά από την περίοδο του Συνασπισμού ήταν υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ως προς τις κατηγορίες για την ενασχόληση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το ελεύθερο κάμπινγκ, ο κ. Ζαχαριάδης, αποδίδει τις επικρίσεις και στην ελλιπή παρακολούθηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούν τα κόμματα στην Βουλή, προσθέτοντας «δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να μη συζητάμε για τίποτε άλλο μέχρι η χώρα να βγει από τα μνημόνια το 2018; Είναι δημοκρατική λειτουργία κοινοβουλίου αυτή; Δεν συμφωνώ. Η ερώτηση έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και του εξευρωπαϊσμού του πλαισίου λειτουργίας για την κατασκήνωση, το οποίο διέπεται από απαρχαιωμένες διατάξεις. Αυτό είναι όλο».

Ερωτηθείς για την απελευθέρωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, σημείωσε ότι υπήρξε κορυφαίος υπουργός «που πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη» των κυβερνήσεων Σημίτη που πρόσφατα δήλωσε ότι «η διαπλοκή και η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο».

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι νομικός, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε «ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν αθωώθηκε, αποφυλακίστηκε και θα εκτίει την ποινή του με άλλο τρόπο, απαξιώθηκε πολιτικά στη συνείδηση της κοινωνίας, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτικό που ορκίζεται να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και κάνει μεγάλη ζωή, κάτι που συνέβη και σε πρώην δημάρχους του άλλου μεγάλου κόμματος του πάλαι ποτέ δικομματισμού».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι αν «το σημερινό και το αυριανό πολιτικό μας σύστημα, ο τρόπος λειτουργίας της δημοκρατίας μας, θα επέτρεπε στον οποιονδήποτε να δρα ως Τσοχατζόπουλος. Διαφάνεια, ελεγκτικοί μηχανισμοί και, κυρίως, μηδενική ανοχή από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».