Μενού
Public
  • Α-
  • Α+

Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα, φανταζόταν τον παράδεισο «σαν ένα είδος βιβλιοθήκης». Τακτοποιημένα ή ατάκτως ερριμμένα, κατά είδος, κατά συγγραφέα, με αλφαβητική σειρά. Τα βιβλία μας ταξιδεύουν, μας μαγεύουν, μας ψυχαγωγούν και μας μορφώνουν. Μέχρι σήμερα τα είχαμε σε στοίβες πάνω στο κομοδίνο ή στα ράφια της βιβλιοθήκης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στην παραλία. Πλέον μπορούμε να τα έχουμε και στα ακουστικά μας!

Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται, όμως τα βιβλία συνεχίζουν να συντροφεύουν το αναγνωστικό κοινό, αποκτώντας νέες μορφές, παράλληλα με αυτήν του πάντα γοητευτικού χαρτιού. Το βιβλίο μιλάει στην καρδιά και το μυαλό κάθε αναγνώστη, ενώ τα τελευταία χρόνια μιλάει και στα «αυτιά» τους, με τα audiobooks να δημιουργούν νέο «ακουστικό» κοινό. Αυτή η νέα δυνατότητα έρχεται συμπληρωματικά στην αγορά του βιβλίου, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να διαβάσουν συμβατικά ή δεν είναι «βιβλιοφάγοι» εκ πεποιθήσεως, να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της λογοτεχνίας, της επιστήμης και της ψυχαγωγίας μέσα από τις ακουστικές σελίδες.

Ουσιαστικά, η ακρόαση ενός audiobook αποδεσμεύει τα χέρια και τα μάτια του αναγνώστη. Σκέψου το λίγο. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να οδηγείς, να γυμνάζεσαι ή να είσαι ξαπλωμένος με κλειστά τα φώτα και παράλληλα να «διαβάζεις» ακουστικά ένα βιβλίο. Άτομα με προβλήματα όρασης, νέοι με μαθησιακές δυσκολίες, άνθρωποι που μετακινούνται πολύ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν μπορούν να διαβάσουν εύκολα ένα βιβλίο μπορούν να μυηθούν στον κόσμο των λέξεων, των μεγάλων ιδεών και των σημαντικών συγγραφέων με την ακοή, έχοντας με το πάτημα ενός κουμπιού το βιβλίο της επιλογής του στο smartphone.

Τα Public επενδύουν στα audiobooks

Public

Σε αυτή την άκρως συμπεριληπτική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επενδύουν τα Public, το Νο1 omnichannel βιβλιοπωλείο σε Ελλάδα και Κύπρο με τις σχετικές online πωλήσεις να υπερβαίνουν το 35% του συνολικού τζίρου στην κατηγορία του βιβλίου, δίνουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά του audiobook και στηρίζουν, παράλληλα, διαχρονικά την αγορά του βιβλίου.

Τα Public επενδύοντας στο Bookvoice.gr, τη δυναμικότερη και πληρέστερη audiobooks πλατφόρμα, που βγήκε στον αέρα στα τέλη του 2021 ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατηγορία του βιβλίου. Σήμερα, ακόμα πιο ισχυρό λόγω της απορρόφησης της πλατφόρμας TapeTales.gr, που διακρίνεται από την υψηλή ποιότητα των δεκάδων τίτλων παιδικού βιβλίου, το BookVoice ενισχύεται ακόμα περισσότερο, έχοντας μια ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα.

Τα Public αγαπούν το βιβλίο, αφιερώνοντας μεγάλους χώρους στα καταστήματά τους και σε γωνιές ανάγνωσης, «τρέχουν» καμπάνιες για τις εκδόσεις, έχουν συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους Ελλάδας & εξωτερικού, έχουν κάνει θεσμό τα Βραβεία Βιβλίου, έχουν αναπτύξει την πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων bookfriends, ενώ υποστηρίζουν εκατοντάδες εκδηλώσεις με συγγραφείς σε όλη τη χώρα. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να μην πρωτοστατήσουν και στο χώρο των audiobooks, καθώς διακρίνουν ότι είναι ένα format που όχι μόνον δεν αφαιρεί κάτι από τη «συμβατική» αγορά, αλλά δίνει τη δυνατότητα και σε εκείνους που για διάφορους λόγους δεν διαβάζουν σταθερά βιβλία να έρθουν σε επαφή με αυτά, μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης!

Μια νέα εμπειρία για αναγνώστες - ακροατές

Public

Το Bookvoice.gr έρχεται να συμπληρώσει την ολοκληρωμένη πρόταση του Public, όσον αφορά το βιβλίο: από τη μία, στα φυσικά καταστήματα και στο public.gr εκατοντάδες χιλιάδες τίτλοι διαθέσιμοι, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και από την άλλη, στο bookvoice.gr, εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένοι τίτλοι, πάντοτε σε συνεργασία με τους πιο έγκριτους εκδότες.

Το Public οραματίζεται μια νέα εμπειρία για τους αναγνώστες-ακροατές, που θα προσφέρει τον πληρέστερο κατάλογο βιβλίων, καλύπτοντας τις επιθυμίες και αναγνωστικές προτιμήσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Με ήδη περισσότερες από 40 συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους, το Public προσκαλεί κάθε συνεργάτη του να επιβιβαστεί στο όχημα του bookvoice.gr, δίνοντας στα βιβλία του τη δυνατότητα να απευθυνθούν και σε ένα άλλο κοινό, αυτό που προτιμά να τα ακούει.

Όλα τα αξιόλογα βιβλία των Ελλήνων εκδοτών μπορούν να αποκτήσουν την ποιοτική και προσεγμένη audiobook εκδοχή που τους αξίζει, ώστε να είναι για πάντοτε διαθέσιμα, για τους σημερινούς, αλλά και όλους τους αυριανούς αναγνώστες-ακροατές – και μάλιστα οπουδήποτε στον κόσμο κάποιος μιλά και καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα.

Το ελληνικό κοινό στηρίζει πλατφόρμες που παρέχουν τις περισσότερες επιλογές και τις πιο φροντισμένες παραγωγές, καθώς «εκπαιδεύεται» σταδιακά. Ήδη, η χρηστικότητά τους φαίνεται από τους πρώτους 20 μήνες λειτουργίας του bookvoice.gr, της πρώτης πλατφόρμας audiobooks στη χώρα μας, η οποία βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση.

Ένα audiobook δεν είναι απλώς η εκφώνηση ενός βιβλίου μπροστά από ένα μικρόφωνο. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και τεχνικές (συνθήκες ηχογράφησης, πολύωρο μοντάζ, εκφραστικές φωνές χωρίς θεατρικές υπερβολές αλλά ούτε επίπεδη αφήγηση), ποιοτικές παράμετροι (αντίληψη αφηγητή, καταλληλότητα φωνής ανάλογα με το είδος του βιβλίου, διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με την κατεύθυνση της έκδοσης, κ.ο.κ.), αλλά και γνώση του κλάδου, ώστε να γίνονται σωστές επιλογές τίτλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.