Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρέας μαλακό και αρωματικό, συνοδεία της πιο νόστιμης σάλτσας!

  • 2 χοιρινά κότσια με το δέρμα (3 κιλά)
  • 2  κ.σ. κοφτές νοστιμιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • Πιπέρι
  • Νερό

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • Δυόσμο

Για τα κότσια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Βάζουμε το κάθε χοιρινό κότσι πάνω σε μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και μαρινάρουμε.

Συγκεντρώνουμε όλα τα μυρωδικά κάτω από το κάθε κότσι. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί πάνω σε μία σχάρα.

Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 4 ώρες. Κάθε ώρα προσθέτουμε νερό στο ταψί.  Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ με μαγιονέζα προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες: Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμες τις μαρινάρουμε με λίγη σάλτσα μαγιονέζας και προσθέτουμε δυόσμο.

Για το σερβίρισμα: Τρυπάμε  τις λαδόκολλες για να φύγουν όλα τα λιπαρά από το κρέας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις πατάτες.

Πηγή: akispetretzikis.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA