Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μακαρονάδες είναι από τα πρώτα φαγητά που μάθαμε να φτιάχνουμε ως μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική λύση. Και επειδή με τα χρόνια μάθαμε να μην λέμε ποτέ όχι σε μια λαχταριστή, καλοφτιαγμένη μακαρονάδα με σωστά βρασμένα μακαρόνια που δένουν ωραία με τη σάλτσα τους, πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Το σωστό βράσιμο

Για να μαγειρευτούν σωστά τα ζυμαρικά πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (περίπου 5 λίτρα για 500 γρ.). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε 1 ½ με 2 κ.σ. αλάτι (για 500 γρ.) και στη συνέχεια τα μακαρόνια. Η κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια δεν πρέπει να είναι σκεπασμένη. Ποτέ δεν ρίχνουμε λάδι στα μακαρόνια που βράζουν γιατί τα εμποδίζει να απορροφήσουν τη σάλτσα. Επίσης, καλό είναι να τα δοκιμάζουμε και να τα βγάλουμε ένα λεπτό πριν το τέλος του χρόνου βρασμού που να αναγράφεται στη συσκευασία γιατί όταν θα τα δέσουμε με τη σάλτσα αυτά θα συνεχίσουν να βράζουν.

Πώς τα σουρώνουμε

Σουρώνουμε τα μακαρόνια αφού προηγουμένως φυλάξουμε ένα φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια με νερό γιατί φεύγει το άμυλο και δεν δένουν με τη σάλτσα. Δεν τα αφήνουμε να περιμένουν στο σουρωτήρι γιατί στεγνώνουν κα κολλάνε μεταξύ τους.

Σάλτσα και μακαρόνια

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Ακόμα καλύτερο είναι να μην σουρώσουμε τα μακαρόνια, αλλά να τα μεταφέρουμε με την λαβίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Εδώ χρειάζεται το νερό που φυλάξαμε από το βράσιμο. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το νερό, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε τα μακαρόνια να δέσουν με τη σάλτσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA