Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία τέλεια πρόταση για εορταστικό τραπέζι είναι το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα. Είναι μία απλή συνταγή με γευστικά υλικά που θα δώσει άλλο τόνο και μία γλύκα που θα σας ξετρελάνει. Ενας εξαιρετικός συνδυασμός είναι να προηγηθεί ως πρώτο πιάτο μία καστανόσουπα. Συνταγή εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα: Ο πρωταγωνιστής στο εορταστικό τραπέζι

  • 800 γρ. ψαρονέφρι (κομμένο σε φέτες)
  •  12 ξερά δαµάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  •  1 κουτ. σούπας λάδι
  •  50 γρ. βούτυρο
  •  1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  •  150 ml λευκό κρασί
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  1 κουτ. σούπας θυµάρι
  •  250 ml κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
  •  αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα μέσα στο κρασί για 5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουµε αλλά κρατάµε κρασί 
  • Σοτάρουμε το ψαρονέφρι  στο λάδι και το βούτυρο σε µέτρια φωτιά
  • Αφαιρούμε το ψαρονέφρι και σοτάρουµε το κρεµµύδι µέχρι να µαλακώσει
  • Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουµε 2-3 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ και προσθέτουµε αλατοπίπερο, 280 ml νερό, τη δάφνη και το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούµε τη δάφνη, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος και τα δαµάσκηνα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Ξαναβάζουµε το ψαρονέφρι στη σάλτσα και µαγειρεύουµε µέχρι να ψηθεί το χοιρινό ψαρονέφρι 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA