Μενού
  • Α-
  • Α+

Πικάντικη σαλάτα με κουνουπίδι και σάλτσα γιαουρτιού. Μία καταπληκτική συνταγή ιδιαίτερα υγιεινή και με πολλή μεγάλη θρεπτική αξία, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Πληθωρική στη γεύση μπορεί σίγουρα να αντικαταστήσει και κάποιο κυρίως γεύμα.

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για γιουβαρλάκια: Το καλύτερο ελληνικό comfort food

Υλικά

Πικάντικο κουνουπίδι

  • 1 ½ κ.γλ. σπόρους κύμινου
  • 1 ½ κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κ.γλ. σπόρους μάραθου, αποξηραμένους
  • 1 ½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • ½ κ.γλ. κύμινο, τριμμένο
  • ½ - 1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλό κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 - 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα του
  • 1 ρόδι, τα σπόρια

Σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 1 κούπα γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τους σπόρους κύμινου, τους σπόρους κόλιανδρου και τους σπόρους μάραθου για να βγουν τα αρώματα. 
  • Επειτά τα αλέθουμε σε ένα μίξερ μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε τα κουνουπίδια με το ελαιόλαδο και το μίγμα μπαχαρικών  και μεταφέρετε σε ένα ταψί του φούρνου (είτε λαδωμένο είτε με αντικολλητικό χαρτί) και ψήστε για 40-45 λεπτά στους 200°C), μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
  • Αφότου κρυώσει ελαφρώς ανακατέψτε τα με τα φιστίκια, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το ρόδι.

Σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο

  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και το φρέσκο δυόσμο.
  • Προσθέστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  • Σερβίρετε το κουνουπίδι με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA