Μενού
  • Α-
  • Α+

Το MasterChef αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις αγαπημένες τηλεοπτικές μας συνήθειες στο δεύτερο μισό της σεζόν. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο εμπλουτίζουμε το λεξικό μας με λέξεις όπως «μπλανσάρισμα», «παστινάκι» και «αμους μπους», ενώ αρκετοί από εμάς προσπαθούμε ακόμη και να πειραματιστούμε στο σπίτι, φτιάχνοντας κάποια συνταγή που είδαμε στο μαγειρικό ριάλιτι.

Σίγουρα, όμως, κανείς από όλους εμάς τους αρχάριους της κουζίνας δεν θα τόλμαγε να δοκιμάσει να φτιάξει το γλυκό ενός πρώην παίκτη του Αυστραλιανού MasterChef, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο που σερβιρίστηκε ποτέ στον διαγωνισμό. Για να λέμε την αλήθεια, ίσως να μην το προσπαθούσαν ακόμα και επαγγελματίες μάγειρες. Μιλάμε για ένα γλυκό με οκτώ διαφορετικές παρασκευές, του οποίου η συνταγή αποτελείται από μόλις 25 βήματα.

Διαβάστε ακόμη: MasterChef: Ο Μάριος έκανε την ανατροπή και «καθαίρεσε» τον «Μπόμπαινα» - «Λογικά αυτό πρέπει να τον πέθανε»

Ονομάζεται «White Noise», στα ελληνικά «λευκός θόρυβος» και εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Ρέινολντ Πέρνομο. Ο 28χρονος σήμερα σεφ γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1993 στην Ινδονησία, ενώ μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αυστραλία όταν ήταν 4 ετών. Οι γονείς του ήταν μάγειρες, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Ρέινολντ. Συμμετείχε σε δύο σεζόν του Αυστραλιανού Masterchef (στην 7 και στην 12), ενώ έγινε αμέσως γνωστός για τα γλυκά του.

Μπορεί να μην κέρδισε σε κανένα, όμως, έκανε το ολόλευκο γλυκό – σήμα κατατεθέν του. Το παρουσίασε σε ένα από τα πρώτα επεισόδια του 12ου MasterChef, στο οποίο μάλιστα βρέθηκε ως guest κριτής και Γκόρντον Ράμσεϊ. Ο διάσημος σεφ σοκαρίστηκε με την εμφάνιση, αλλά και τη γεύση του γλυκού του Πέρνομο, λέγοντάς του πως «είναι τόσο κομψό. Μοιάζει λες και βγήκε από κάποιο εργαστήριο. Σε κάνει να θες να βουτήξεις μέσα στο μπολ. Είναι σπάνιο να βλέπεις ένα τόσο όμορφο γλυκό».

Mετά τη δοκιμή του γλυκού, η αποθέωση του παίκτη από τον Ράμσεϊ συνεχίστηκε. «Η γεύση του είναι ακόμη καλύτερη από την εμφάνισή του. Πρέπει να τσιμπηθώ για να καταλάβω ότι είναι αλήθεια». «Ντρεπόμαστε να το χαλάσουμε», ακούμε να λέει επίσης κάποιος εκ των κριτών.

Από τι αποτελείται τώρα το «White Noise» του Ρέινολντ Πέρνομο; Όπως είπε ο ίδιος το γλυκό έχει γκανάζ καρύδας, τζελ από γιαούρτι και φράουλα, παγωτό με γεύση γιασεμί και λευκή σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο πως ο συγκεκριμένος παίκτης πήρε στη συνέχεια το παρατσούκλι «βασιλιάς των γλυκών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA