Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ποτό μετά τη δουλειά δεν είναι ένα απλό ποτό, είναι ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσεις πιεστικά deadlines, meetings που έκανες και δεν πήγαν όπως ακριβώς ήθελες, και όλη την ένταση της ημέρας. Ακριβώς γι' αυτό αξίζει να το απολαμβάνεις σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι το στέκι σου κάθε φορά που έχεις ανάγκη για λίγη αποφόρτιση. 

Αν με ρωτάς, έχω ήδη ανακαλύψει το μέρος που δεν αλλάζω για τα after work drinks. Έχει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, industrial ύφος και φυσικά δεν παραλείπει από τη λίστα, το ποτό εκείνο που προσωπικά θεωρώ ως το ιδανικότερο μέσο αποσυμπίεσης μετά από μία ακόμη φορτωμένη μέρα στη δουλειά. 

Η Karamuza είναι το απόλυτο καταφύγιο μου μετά τη δουλειά και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως state of mind. Βρίσκεται στο Μαρούσι στα σύνορα με την Πεύκη και καθώς πλησιάζεις, νιώθεις πως ενσωματώνεσαι σε μια μεγάλη, κοινή παρέα, η οποία έρχεται να σου πάρει όλα τα βάρη με μουσικές που σε ταξιδεύουν. Τα ηχεία εκεί, παίζουν πάντα κάτι που σου «αγγίζει» την καρδιά και σε ταξιδεύει απευθείας στις πιο soul, funky, disco, jazz εποχές. Η Karamuza είναι το μπαρ που λατρεύω να πηγαίνω solo, ίσως γιατί εκεί βρίσκω πάντα παρέα. Πίσω από τη μπάρα, δουλεύουν αγαπημένα μου πρόσωπα, τα οποία ξέρουν με ένα μόνο σύνθημα, τι ακριβώς θέλω εκείνη τη στιγμή για να δροσιστώ.

Πριν κάνω ανεπιτυχώς με τα δάχτυλά μου το σχήμα του αστεριού, το «σωστό» ποτό έχει ήδη τοποθετηθεί στον δίσκο με κατεύθυνση προς το τραπέζι μου. Ο λόγος φυσικά για την αγαπημένη Heineken που φιλοξενεί επάνω της το ακόμη πιο αγαπημένο και κλασικό κόκκινο αστέρι που κάθε φορά αδυνατώ να σχηματίσω σωστά με τα χέρια μου στον αέρα. Λένε πως είναι το αρχαίο σύμβολο των ζυθοποιών, με τα τέσσερα από τα πέντε άκρα του να αντιπροσωπεύουν τα αποκλειστικά φυσικά συστατικά της απολαυστικής μπίρας: το νερό, τη βύνη κριθαριού, τον λυκίσκο και τη μοναδική μαγιά “A- Yeast” που συνθέτει τη μοναδική υπογραφή της. 

Όσο για το πέμπτο άκρο, αυτό θεωρείται πως προστέθηκε στον Μεσαίωνα για να συμβολίζει την άγνωστη μαγεία της ζυθοποίησης, που έχει πλέον αντικατασταθεί από το πάθος και τις ιδιαίτερες τεχνικές της Heineken. Το πράσινο από την άλλη, ακτινοβολεί αυτό ακριβώς που προσφέρει καθώς την καταναλώνεις: ύψιστη ποιότητα, φρεσκάδα, φυσικότητα. Για όλα αυτά, φυσικά είναι υπεύθυνοι οι masters brewers ώστε να απολαμβάνουμε όλοι οι υπόλοιποι, αυτό το άρτιο και υπέροχο αποτέλεσμα. 

Η πιο μεγάλη στιγμή ακολουθεί όταν περνάμε πάντα από την θεωρία στην πράξη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται όταν η αγαπημένη μου μπίρα καταφθάνει στο τραπέζι. Αν τύχει κάποιος να με παρατηρήσει εκείνη την ώρα, είμαι σίγουρη πως θα δει τα μάτια να βγάζουν καρδούλες όπως στα πιο ενθουσιασμένα, ανυπόμονα και χαρούμενα cartoon. Η συγκίνηση που φέρνει η πρώτη γουλιά δεν περιγράφεται αφού πρόκειται για την πιο δροσερή εμπειρία που πηγαίνει τις αισθήσεις σου σε άλλο επίπεδο. 

Στέκομαι τόσο στη σημασία της πρώτης γουλιάς, γιατί πέρα από το ότι είναι αποτέλεσμα σχεδόν 150 χρόνων τεχνογνωσίας και αριστείας στη ζυθοποίηση, προσφέρει και μια εκπληκτική αίσθηση που δεν αποδίδεται εύκολα με λέξεις. Περιγράφεται με συναισθήματα και εικόνες που ξεπηδούν από τον πλούσιο αφρό της όσο απολαμβάνεις τη στιγμή. Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από το να βρίσκεσαι εκεί και να πίνεις την αγαπημένη Heineken και… δεν περιγράφω άλλο! Οι υπόλοιπες γουλιές επισφραγίζουν την ευτυχία που νιώθω εκείνη τη μικρή στιγμή που με κάνουν να νιώθω σαν να ζω μέσα σε λίγα λεπτά, όλη μου τη ζωή. 

Η προσήλωση στην ποιότητα και η δέσμευση στην τελειότητα και την αγνότητα είναι συνώνυμα της Heineken, στην οποία δηλώνω πίστη και αφοσίωση, όπως ακριβώς κι εκείνη στο κοινό της. Στην υγειά σας, ανανεώνοντας το ραντεβού στο επόμενο after work drink.

Karamuza - Περικλέους 42, Μαρούσι. Τηλ.: 213 0254835

Κείμενο: Έλενα Κρητικού

Photo Credits: Χρήστος Λώλος

Δείτε τον χάρτη με τα 10 από τα πιο ωραία bars για after office drinks εδώ