Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα after work drinks έχουν γίνει μία ιεροτελεστία που πλέον δεν περιορίζεται στην Παρασκευή. Εφόσον δεν είμαι και πολύ μεγάλη fan των εξόδων του σαββατοκύριακου, εξερευνώ την πόλη αμέσως μετά τη δουλειά. Έχω αποφασίσει ότι τότε είναι που χρειάζομαι περισσότερο τις μαζώξεις με φίλους, συναδέλφους ή ακόμα και με την παρέα ενός καλού βιβλίου. Είμαστε ή δεν είμαστε ανεξάρτητες;

Ως lifestyle editor, το θεωρώ καθήκον μου να γυρνώ στα μαγαζιά της πόλης και να δοκιμάζω νέες γεύσεις (δεν το κάνω για εμένα, για εσάς το κάνω). Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως, μία ταράτσα κοντά στο Μοναστηράκι έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Το Couleur Locale είναι για εκείνους που ξέρουν ότι πρέπει να διασχίσουν μία στοά, να πάρουν το ασανσέρ και να βρεθούν σε μία ταράτσα με θέα που σου κόβει την ανάσα.

Αυτό που μου αρέσει στο Couleur Locale είναι ότι έχει όλες τις ηλικίες. Φοιτητές, τουρίστες που έμαθαν κάπως για την κρυμμένη ταράτσα της πόλης, φίλοι που συναντιούνται μετά τη δουλειά, νέα κορίτσια που λένε τα νέα της ημέρας τους.

Αν και αγαπώ τα φώτα της Ακρόπολης όταν βραδιάζει, δεν υπάρχει περίπτωση να πω όχι σε μία μπίρα πριν πέσει ο ήλιος. Είναι η ώρα που προτιμώ να είμαι και μόνη μου, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου. Ναι, δεν θα ντραπώ να παραδεχτώ ότι μου αρέσει να τους παρατηρώ, μαντεύοντας τον λόγο για τον οποίο είναι εκεί. Είναι πρώτο ραντεβού; Τσακώνονται επειδή είναι κάτι σοβαρό ή θα το ξεχάσουν μέσα στα επόμενα 10 λεπτά;

Όλο αυτό όμως δεν έχει και πολλή αξία χωρίς τη Heineken 0.0. Αυτή η πρώτη γουλιά που δροσίζει τον ουρανίσκο, και σε κάνει να ξεχνάς όλα όσα έζησες στο γραφείο. Με αλκοόλ 0%, μιλάμε για την πρώτη μπίρα της ημέρας. Είναι ποτό, χωρίς όμως να είναι. Με τις υψηλές θερμοκρασίες, η μπίρα δροσίζει όλο σου το είναι και καταφέρνει να σε μεταφέρει σε νησιά, την ώρα που δύει ο ήλιος. Σε τεμπέλικα μεσημέρια στην ταβέρνα, αμέσως μετά το μπάνιο, σε ένα πρώτο ραντεβού στην πόλη.

Με γοήτευε πάντα η διαδικασία της δημιουργίας της. Η μαγιά που συναντά τη βύνη, οι ειδικοί που ξέρουν πώς γίνονται σωστά το brewing ακόμα κι αν εγώ δεν έχω ιδέα. Καταλαβαίνω, ωστόσο, στην πρώτη γουλιά ότι η Heineken είναι διαχρονική αξία εδώ και σχεδόν 150 χρόνια.

Καθαρίζω το μυαλό μου, παίρνω βαθιές ανάσες, διαβάζω μερικές ακόμη σελίδες και η βραδιά συνεχίζεται. Δεν ξέρω μέχρι τι ώρα. Είμαι έξω για ποτό εξάλλου!

Couleur Locale - Νορμάνου 3, Αθήνα. Τηλ.: 216 7004917

Κείμενο: Κλέλια Φατούρου

Photo Credits: Χρήστος Λώλος

Δείτε τον χάρτη με τα 10 από τα πιο ωραία bars για after office drinks εδώ