Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ποτάκια μετά τη δουλειά, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση. Είσαι ήδη εκτός σπιτιού, έτοιμη, ντυμένη, οπότε δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείς. Δεν έχεις περιθώριο για δικαιολογίες ή για να κάνεις πίσω. Δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι αυτό, αλλά στη δική μου παρέα τουλάχιστον, αν πας πρώτα από το σπίτι σου και βγάλεις παπούτσια, οι πιθανότητες να βγεις από το σπίτι ξανά, μειώνονται δραματικά!

Και πέρα από αυτά, τα after work drinks αποτελούν την πιο φανταστική αποσυμπίεση μετά από μια δύσκολη μέρα. Επίσης, είναι η ιδανική ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τους συναδέλφους και- κακά τα ψέματα- να κουτσομπολέψετε όλα όσα γίνονται στο γραφείο. Ταυτόχρονα, είναι μια εξαιρετική αφορμή για να δεις τους φίλους ή τις φίλες σου χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίζετε καιρό πριν την έξοδό σας και τελικά να μην τα καταφέρνετε!

Άλλωστε, μετά την δουλειά, γίνονται οι καλύτερες έξοδοι, όλοι το ξέρουν αυτό! Με ή χωρίς αλκοόλ. 

Το Drunk Sinatra είναι μια κλασική επιλογή, εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί μαζευόμασταν τα βράδια με φίλους από όταν ήμασταν φοιτητές και πλέον, με περισσότερες υποχρεώσεις και λιγότερο χρόνο στα χέρια μας, συνεχίζουμε την παράδοση μετά τη δουλειά.

Για εμένα, το ποτό μετά τη δουλειά είναι σχεδόν ιεροτελεστία. Το καλύτερό μου είναι να κάθομαι στην μπάρα (η μπάρα και τα after work drinks πάνε μαζί, αφού σου δίνεται η ευκαιρία να ξεπιαστείς ελαφρώς από το 8ωρο στην καρέκλα), να παραγγέλνω μία κρύα μπίρα και όσο περιμένω τις φίλες μου να έρθουν (δεν σχολάμε ακριβώς την ίδια ώρα) να οργανώνω το πρόγραμμά μου.

Είναι η τέλεια στιγμή μοναξιάς. Σπάνια περίπτωση αφού στο σπίτι με ένα μικρό παιδί είναι δύσκολο να μείνω έστω και πέντε λεπτά μόνη, οπότε είναι και η στιγμή που απολαμβάνω περισσότερο. Χωρίς τύψεις και ενοχές. Χωρίς να κοιτάζω το ρολόι. Αυτή η ώρα είναι για εμένα και μόνο για εμένα. 

Βγάζω το σημειωματάριο από την τσάντα μου, και περιμένω να έρθει η παγωμένη μπίρα μου Heineken 0.0 (γιατί πρέπει να έχω καθαρό κεφάλι όταν γυρίσω σπίτι). Μόλις έρθει, γεμίζω το ποτήρι χωρίς να βιάζομαι- τα ποτά μετά την δουλειά δεν χρειάζονται βιασύνη- και απολαμβάνω αυτή την πρώτη γουλιά. Αχ αυτή η πρώτη γουλιά. Συγκρίνεται, αλήθεια, κάτι με εκείνη την πρώτη γουλιά μίας παγωμένης μπίρας; Είναι ό,τι χρειάζεσαι μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά! Ικανή να σε χαλαρώσει και να σε ξεδιψάσει! Μετά την πρώτη αυτή γουλιά και την δεύτερη και την τρίτη ξεκινάω να οργανώνω το πρόγραμμα της εβδομάδας ή και του μήνα. Τι θα μαγειρέψω; Πότε έχουμε παιδίατρο; Ποια μέρα είναι η καλύτερη για να τα ψώνια της εβδομάδας; Πότε θα έχω χρόνο με τον εαυτό μου; Πότε θα καταφέρω να πάω κομμωτήριο; Είμαι άτομο, βαθιά οργανωτικό, λειτουργώ καλύτερα κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και η οργάνωση είναι εκείνη που με βοηθά να αποβάλω το άγχος. Η μπίρα είναι εκείνη που βοηθά να χαλαρώσω και ακόμα και οι σκέψεις από τις δουλειές του σπιτιού και του προγράμματος γίνονται ξαφνικά πιο ανάλαφρες και λιγότερο αγχωτικές.

Η μπίρα μου έχει τελειώσει, οι φίλες μου σχεδόν έχουν φτάσει στο Drunk Sinatra

Κλείνω το σημειωματάριο και την ατζέντα μου και τις περιμένω!

Μία δεύτερη μπίρα δεν ακούγεται άσχημη ιδέα!

Σωστά;

Drunk Sinatra - Θησέως 16, Αθήνα, Τηλ.: 210 3313733

Κείμενο: Κατερίνα Νανοπούλου

Photo Credits: Χρήστος Λώλος

Δείτε τον χάρτη με τα 10 από τα πιο ωραία bars για after office drinks εδώ