Μενού
50GreatGreekWines5
50 Great Greek Wines
  • Α-
  • Α+

Με όρεξη, ενθουσιασμό και πάνω από όλα συνέπεια συνεχίζει το 50 Great Greek Wines, η νέα καινοτόμα πλατφόρμα επικοινωνίας του ελληνικού κρασιού τις προωθητικές του δράσεις κάτω από την ομπρέλα 50 GGW | More. Τα δύο πολύ πετυχημένα masterclass στην Ιταλία και Πολωνία ακολούθησε ένα σημαντικό άρθρο στο κορυφαίο οινικό σάιτ του κόσμου JancisRobinson.com. Το άρθρο τιτλοφορείται 50 Great Greek Wines - Synchronic Excellence (συγχρονισμένη αριστεία) και υπογράφεται από την πασίγνωστη οινοκριτικό Julia Harding ΜW.

Το άρθρο περιγράφει τη διαφορετικότητα του θεσμού των 50 GGW (όχι stickers, βράβευση λίγων κρασιών, αγορά δειγμάτων από το εμπόριο, προωθητικές δράσεις, έκδοση ebook, μαζί με αναφορά στην εντυπωσιακή ομάδα των κριτών), ενώ παράλληλα καταγράφει τις γευσιγνωστικές της σημειώσεις για 29 κρασιά από το 50 Great Greek Wines - The List σημειώνοντας «Αν και δεν δοκίμασα και τους 50 νικητές, ήταν ξεκάθαρο από τα κρασιά που περιγράφονται παρακάτω ότι ο διαγωνισμός είχε πετύχει το στόχο του να αναδείξει την ποιότητα και τον ενθουσιασμό που είναι εμφανής στον κόσμο του ελληνικού κρασιού σήμερα. Εδώ είχαμε μερικά καταπληκτικά παραδείγματα κλασικών και πιο πρόσφατα αναβιωμένων ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού σε διαφορετικά στυλ...» Oι δε βαθμολογίες που τους έδωσε ήταν ιδιαίτερα υψηλές και κυμάνθηκαν από 16.5 έως 18/20. 

50GreatGreekWines0
Γιάννης Καρακάσης | 50 Great Greek Wines

Ο Ιδρυτής του 50 GGW Master of Wine Γιάννης Καρακάσης δήλωσε σχετικά «Το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται ως επιστέγασμα της δουλειάς μας και της συνέπειάς μας με την ίδια φιλοσοφία που ξεκινήσαμε ακολουθώντας το τρίπτυχο μικρά, ευέλικτα πάνελ με κριτές παγκοσμίου κύρους, βράβευση 50 κρασιών (φέτος βραβεύτηκε μόνο το 11%!) και αγορά δειγμάτων από το εμπόριο. Στόχος μας μαζί με τον Γρηγόρη Μιχαήλο (Founding partner & development manager) είναι η προώθηση μιας νέας εποχής του ελληνικού κρασιού αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και την εξαιρετική  σχέση ποιότητας/τιμής, έναν περίπλοκο συνδυασμό αυτές τις μέρες. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι τα κορυφαία παραδείγματα υπερισχύουν και στα δυο σημεία. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού και των κρασιών του 50 GGW και εξαιρετικά χαρούμενοι για αυτή την τεράστια από κοινού με τα οινοποιεία μας επιτυχία».

Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ https://www.jancisrobinson.com/articles/50-great-greek-wines-synchronic-excellence (απαιτείται συνδρομή)

50GreatGreekWines4
50 Great Greek Wines
50GreatGreekWines6
50 Great Greek Wines
50GreatGreekWines3
50 Great Greek Wines
50GreatGreekWines2
50 Great Greek Wines
50GreatGreekWines
50 Great Greek Wines