Ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, καλό φαγητό και βαρελίσιο κρασί. Οι ταβέρνες και τα κουτούκια της Αθήνας του σήμερα, με γεύση από τα παλιά.
Πέντε συνοικιακά, παραδοσιακά ταβερνάκια με ζεστό περιβάλλον και ανθρώπους που ξέρουν πώς να περιποιηθούν όσους περνάνε τις πόρτες τους.
Τα παρακάτω στέκια μετρούν δεκαετίες στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας με σταθερούς θαμώνες που αναγνωρίζουν σε αυτά ποιότητα και αυθεντικότητα, κι όλα αυτά, σε πολύ καλές τιμές.
Οι μεγαλύτεροι τα γνωρίζουν καλά, για τους νεότερους, μάλλον ήρθε η ώρα να τα επισκεφθούν:
1. Ταβέρνα Βαρδής, Υμηττός
Η ταβέρνα του Βαρδή στην πλατεία του Υμηττού, είναι η αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα από τα παλιά. Την ξεκίνησε ο Βαρδής, που ήρθε από την Κρήτη το 1919 και δούλευε τραβαγιέρης στα τραμ. Άνοιξε σιγά σιγά την ταβέρνα, δίπλα στο καμαράκι όπου έμενε. Σήμερα οι τρεις εγγονές του, η Νατάσα, η Άρτεμις και η Έφη, μαζί με τη μητέρα τους Μαρία, συνεχίζουν την παράδοση του Βαρδή. Γλυκό κρασί, καλοψημένα κρέατα και μεζέδες με τη νοστιμιά.
2. Το Κουτούκι του Γρίλλη, Ταύρος
Το ιστορικό κουτούκι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές από τους κατοίκους του Ταύρου, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, παραμένει στα χέρια της οικογένειας που το δημιούργησε τη δεκαετία του '70 και φημίζεται για τα λαχταριστά παϊδάκια του. Αν επιλέξετε να το επισκεφθείτε το Σαββατοκύριακο, θα απολαύσετε και live με ζωντανή μουσική.
3. Αξώτης, Πολύγωνο
Η ιστορική συνοικιακή ταβέρνα στο Πολύγονο, ξεκίνησε ως στέκι οικοδόμων. Φημίζεται για το καλό βαρελίσιο κρασί και τα τρυφερά παϊδάκια της αλλά και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που θυμίζει Αθήνα του 60'.
4. Το Κουτούκι του Μαραθωνίτη, Μετς
Το υπόγειο κουτούκι του Μαραθωνίτη είναι από τα πιο ξακουστά στέκια στην Αθήνα. Στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου, επιμένει να διατηρεί την αυθεντικότητά του μετά από δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των στεκιών των Αθηναίων.
5. Ταβέρνα Σινάνης, Νέα Λιόσια
Μια οικογενειακή υπόθεση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930'. Από τα πιο γνωστά κουτούκια των καλοφαγάδων, με ποιοτικό ψητό κρέας αλλά και νόστιμα μαγειρευτά. Τα παλιά ξύλινα βαρέλια με το γιοματάρι, η σάλα και τα τραπεζοκαθίσματα, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό, ενός από τα μακροβιότερα στέκια της Αθήνας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.