Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ουκρανία δικαίωσε όσους την έχρισαν εξ αρχής φαβορί της φετινής Eurovision, με το «Stefania», το κομμάτι του συγκροτήματος Kalush Orchestra να σαρώνει στο televoting και να κατακτά τον πολυπόθητο έπαθλο της διοργάνωσης. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στον μουσικό διαγωνισμό έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο κλιπ για το νικητήριο τραγούδι, γυρισμένο στις πόλεις Μπούτσα, Ιρπίν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022: Εντονες αντιδράσεις για αλλαγή ψήφων - «Αλλους ψηφίσαμε, μπλόκαραν την παρουσιάστριά μας»

Δεν σταματούν, όμως, εκεί. Όπως γράφει το Euronews, οι Kalush Orchestra αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία το τρόπαιο της Eurovision που κατέκτησαν στο Τορίνο, με στόχο να διαθέσουν τα έσοδα στην αμυντική οργάνωση της χώρας τους. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί καλλιτέχνες θα δωρίσουν τα χρήματα σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να φύγει από την εμπόλεμη Ουκρανία με προορισμό το Τορίνο της Ιταλίας.