Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από πολλά προβλήματα και άλλα τόσα εμπόδια, οι Metallica είναι ξανά εδώ! Ένα από τα πιο πετυχημένα και επιδραστικότερα συγκροτήματα της Heavy Metal επέστρεψαν με ένα τραγούδι «δυναμίτη» που και μελωδία έχει και ταχύτητα έχει και κάτι από παλιούς Metallica αλλά και κάτι από... κανούργιους Metallica.

Το νέο τους άλμπουμ θα λέγεται «72 Seasons» και κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου. Το νέο τραγούδι που αποκάλυψαν χθες έχει τον τίλο «Lux Æterna». Η παραγωγή έχει γίνει από τον Greg Fidelman ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers, Audioslave, Slipknot, αλλά και U2, Adele και Johnny Cash. Ο δίσκος θα αποτελείται από δώδεκα κομμάτια διάρκειας 77 λεπτών.

«Το 72 Seasons μιλά για τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον αληθινό ή ψεύτικο εαυτό μας. Η ιδέα που πήραμε από τους γονείς μας για το “ποιοι είμαστε” και πως οι προσωπικότητές μας μπαίνουν σε ταμπέλες. Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού, είναι η συνεχής μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων και πώς επηρεάζουν την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της εμπειρίας μας ως ενήλικες είναι η αναπαράσταση ή η αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Αιχμάλωτοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά που κουβαλάμε» είπε για το επερχόμενο άλμπουμ ο James Hetfield.

Παγκόσμια περιοδεία M72

Το συγκρότημα έχει ανακοινώσει πως τόσο το 2023 όσο και το 2024 θα βρίσκεται σε περιοδεία με ένα event που όμοιό του δεν έχουμε ξαναζήσει. Η συναυλίες που θα δίνουν θα είναι ουσιαστικά... διήμερες! Το συγκρότημα θα παίζει δύο βραδιές σε κάθε πόλη που θα επισκέπτεται, με ξεχωριστό setlist και άλλη σύνθεση από support συγκροτήματα για κάθε μια από τις δύο εμφανίσεις! Οι συναυλίες θα δίνονται σε μεγάλα στάδια και η σκηνή θα βρίσκεται στο κέντρο προκειμένου οι θαυμαστές του γκρουπ να μπορούν να τους απολαύσουν απ' όποιο σημείο του γηπέδου και αν βρίσκονται!

Το πρώτο σκέλος της περιοδείας Μ72 ξεκινά από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ στις 27 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστούν σε Παρίσι, Αμβούργο και Γκέτεμποργκ ολοκληρώνοντας στις 18 Ιουνίου. Για την ευρωπαϊκή τους περιοδεία θα έχουν ως support (κατά περίπτωση) τους Pantera, τους Volbeat, τους Architects, τους Mammoth WVH, τους Five Finger Death Punch και τους Ice Nine Kills. Η συνέχεια θα δοθεί στον Καναδά και Μεξικό.

Σε αυτό το πρώτο σκέλος η Ελλάδα δεν είναι μέσα. Υπάρχει πάντα η ελπίδα, ωστόσο, να υπάρξει και δεύτερο σκέλος ή η χώρα μας να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που θα προστεθούν στο πρόγραμμα που ήδη υπάρχει καθώς το... ΟΑΚΑ έχει πολλές ανοιχτές ημερομηνίες τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου και πριν το συγκρότημα ξεκινήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το συγκρότημα έχει πει πως δεν πρόκειται να προστεθούν νέες ημερομηνίες με εξαίρεση κάποια... special event.

Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι αλλά χθες λίγο πριν την κυκλοφορία του «Lux Æterna» ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά φεστιβάλ έκανε μια ανάρτηση στα social media με άρωμα heavy metal και έκανε λόγο για μια «μεγάλη επιστροφή». Λέτε; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.