Μενού
sexpistols
Τζόνι Ρότεν | YouTube
  • Α-
  • Α+

Η φωνή του έχει συνδεθεί απόλυτα με τον πανκ ύμνο «Anarchy in the UK» των θρυλικών Sex Pistols. Τα χρόνια, ωστόσο, περνάνε και όσο αυτά περνάνε οι άνθρωποι αλλάζουν. Το ίδιο έγινε και με τον Τζόνι Ρότεν (κατά κόσμο Τζον Λίντον) ο οποίος θέλει να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την πανκ μπάντα Public Image Ltd (PiL) αλλά όχι για να βάλει «φωτιά» στη σκηνή.

Αυτή τη φορά θέλει να τραγουδήσει για την μεγάλη αγάπη της ζωής του και ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα. Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols,  έχει γράψει ένα νέο τραγούδι, το «Hawaii», που όπως λέει είναι μια «ερωτική επιστολή» προς τη σύζυγό του, τη Νόρα Φόρστερ, με την οποία είναι παντρεμένοι σχεδόν 40 χρόνια. Η Νόρα σήμερα πάσχει από Αλτσχάιμερ. «Είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους με τον άνθρωπο που φροντίζουν», ανέφερε ο 66χρονος Λίντον στον επίσημο ιστότοπο του τραγουδιού «Hawaii». «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας ότι τελικά η αγάπη τα ξεπερνάει τα πάντα», πρόσθεσε.

Η μπάντα PiL είναι μεταξύ των έξι καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα διαγωνιστούν για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στην Eurovision, τον επόμενο Μάιο.Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ. Η Βρετανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό εκ μέρους της νικήτριας Ουκρανίας, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.