Μενού
eurovision-2023
Eurovision 2023 | @eurovision
  • Α-
  • Α+

Τις προηγούμενες ημέρες η μία εκ των τριών φιναλίστ του ελληνικού τελικού της Eurovision, Melissa Mantzoukis, είχε αμφισβητήσει μέσω του δικηγόρου της τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision 2023 και σήμερα Δευτέρα (6/2) όπως ανέφερε η εκπομπή Super Κατερίνα, ο δικηγόρος της τραγουδίστριας έστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ, αμφισβητώντας και επίσημα το αποτέλεσμα. 

Στο εξώδικο ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης, ζητάει να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς ψήφισαν τα επτά μέλη της κριτικής επιτροπής ανάμεσα στα τρία τραγούδια, αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού του τελικού αποτελέσματος. Ακόμα ζητάει τη βαθμολογία που έδωσε κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής στο κάθε τραγούδι σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας και ειδικά στην τελική φάση, αλλά και επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων Κοινού και κριτικής επιτροπής. 

«Δεν μιλάμε για απλή αδικία. Η διαδικασία έπρεπε να τηρηθεί και εδώ κατάφωρα δεν τηρήθηκε. Η ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει από την κριτική επιτροπή ήταν οι 560 βαθμοί, εάν λάμβανε από όλους τους κριτές την ελάχιστη βαθμολογία και όχι 440 που τελικά έλαβε. Πέρα από ηθικό, είναι και νομικό το θέμα, επεσήμανε ο δικηγόρος της Melissa στη Super Κατερίνα. 

Από πλευράς του ο Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής ανέφερε ότι «Δεν έχω ξαναδεί εξώδικο, αλλά έχω υπάρξει πολλές φορές στην ΕΡΤ με εντάσεις και ενστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή ήταν τρεις οι συμμετοχές και η μία αποσύρθηκε, ψηφίστηκαν και οι τρεις. Πιστεύω ότι λίγο τους ξέφυγε. Σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα πρέπει να είσαι 100% από πάνω».