Μενού
mixalis-xatzigiannis
Μιχάλης Χατζηγιάννης | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Mιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του τηλεοπτικού σταθμού Sigma στην Κύπρο για την απόφασή του να αποδεχθεί τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κύπρου, αποκαλύπτοντας - μεταξύ άλλων - πώς προέκυψε η πρόταση και ότι έγινε τελευταία στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στις αρνητικές κριτικές που έλαβε και έδωσε τη δική του απάντηση. «Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα κι εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία, η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση», είπε αρχικά ο τραγουδιστής, αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση του έγινε μόλις 48 ώρες πριν την ανακοίνωση. 

«Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», εξομολογήθηκε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρνητικές κριτικές που δέχτηκε για την απόφασή του.

«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή, είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο, ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής», ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Ανήκω σε τέσσερις φορείς, οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή, αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός, αλλά θα απαντήσω», τόνισε.

Τέλος, επεσήμανε ότι όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο, ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. «Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν καν αναλάβω. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε κι αν δεν πετύχουμε, θα πάμε στο σπίτι μας», κατέληξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.