Μενού
foivos-delivorias
Φοίβος Δεληβοριάς | NDP
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας (13/3) ο Φοίβος Δεληβοριάς θέλησε να δώσει - μέσω Facebook - τη δική του απάντηση στα σχόλια που δέχτηκε με αφορμή το γεγονός ότι το Σάββατο 4 Μαρτίου εμφανίστηκε κανονικά στη μουσική σκηνή, μία ημέρα μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη. «Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται», έγραψε αρχικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης. 

«Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής: Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις τρεις μέρες του εθνικού πένθους. Δεν εμφανιστήκαμε στο "Κύτταρο" παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν. 

Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες...

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Monday, March 13, 2023

Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους. Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία. Αυτά - και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα», κατέληξε ο Φοίβος Δεληβοριάς.