Μενού
Πελόμα Μποκιού
Πελόμα Μποκιού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο Τάκης Μαρινάκης, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού. Ο σπουδαίος μουσικός μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970 και μαζί με τους Βλάση Μπονάτσο, Νίκο Δαπέρη, Νίκο Λογοθέτη και Γιάννη Κιουρκτσόγλου, δημιούργησαν ένα από τα γνωστότερα ροκ συγκροτήματα της χώρας. Ήταν αδελφός του ιδρυτικού μέλους και μπασίστα Ηλία Μαρινάκη που πέθανε το 2021.

Ο Τάκης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982, με δάσκαλο τον Ν. Καρατζίνο αλλά και εκείνος που έπαιξε για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς τη Μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Μάνο Χατζιδάκι και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Ο Δημήτρης Μαρινάκης είχε εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Νέα Μάκρη, όπου είχε δημιουργήσει το δικό του στούντιο, στο οποίο έκανε πρόβες και ηχογραφούσε.  Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 14:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας.