Μενού
tina-turner
Tina Turner | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η σπουδαία Τίνα Τέρνερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και η είδηση του θανάτου της έχει σκορπίσει θλίψη στον κόσμο της μουσικής και όχι μόνο. Η επονομαζόμενη και «γιαγιά της Ροκ» που είχε κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα στην καριέρα της, αντιμετώπιζε μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Κάποια από αυτά τα είχε μοιραστεί σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις που είχε κάνει η ίδια, στο λογαριασμό της στο Instagram, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. «Αυτή η ημέρα είναι σημαντική γιατί τα νεφρά καταρρέουν χωρίς πόνο. Γι’ αυτό σήμερα θέλω να σας πω να τους δείχνετε αγάπη! Την αξίζουν. Τα δικά μου νεφρά είναι θύματα της αποτυχίας μου να συνειδητοποιήσω ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσω με φάρμακα την υπέρτασή μου.

Έθεσα τον εαυτό μου σε μεγάλο κίνδυνο με την άρνησή μου να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα πως χρειάζομαι καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, εφ’ όρου ζωής. Για πολύ καιρό πίστευα ότι το σώμα μου είναι ένα φρούριο που τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει και να καταστρέψει. Χαίρομαι λοιπόν που μπορώ να υποστηρίξω μια νέα, διεθνή καμπάνια για την υγεία των νεφρών».

Σε μια πρόσφατη, μάλιστα, συνέντευξή της στον Guardian, καθώς έβλεπε το τέλος να πλησιάζει, είχε απαντήσει στην ερώτηση «Πώς θα ήθελες να σε θυμούνται;»: «Σαν τη βασίλισσα του rock n’ roll. Σαν μια γυναίκα που έδειξε σε άλλες γυναίκες ότι είναι εντάξει να αγωνίζονται για την επιτυχία με τους δικούς τους όρους. Δεν με φοβίζει τίποτα στο πέρασμα του χρόνου. Είναι μέρος της περιπέτειας της ζωής και αγκαλιάζω και αποδέχομαι ό,τι φέρνει η κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο