Μενού
lex
ΛΕΞ | NDP
  • Α-
  • Α+

Ντελίριο ενθουσιασμού προκάλεσε στους χιλιάδες θαυμαστές του ο ΛΕΞ, καθώς ανακοινώθηκαν οι πρώτοι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας του ράπερ και ήδη τα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά.

Ο ΛΕΞ θα βρεθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και συγκεκριμένα θα βρεθεί στην Πάτρα, την Ξάνθη, το Ηράκλειο και τη Λάρισα. Συγκεκριμένα στη Πάτρα θα βρεθεί στις 17/6, στη Ξάνθη 25/6, στην Λάρισα 07/07 και στο Ηράκλειο 14/07.

Ωστόσο, όλοι αναμένουν να ανακοινωθούν και επόμενοι προορισμοί του.

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Ο ΛΕΞ να βρίσκεται στη ραπ σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο όλοι άρχισαν να μιλούν για αυτόν το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2022, όταν έδωσε μία συναυλία στη Νέα Σμύρνη, όπου πάνω από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο  γήπεδο του Πανιώνιου για να τον απολαύσουν από κοντά. 

Λίγο καιρό αργότερα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο 38χρονος «γκρέμισε» το Καυτανζόγλειο, στη Θεσσαλονίκη και έγραψε ιστορία. Χωρίς καμία διαφήμιση κατάφερε και συγκέντρωσε 30.000 άτομα και διοργάνωσε μία συναυλία που ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο ΛΕΞ -το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξης Λαναράς- γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys), οι οποίοι το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους αλλά αποφάσισαν να διαλυθούν και ακολουθήσουν σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, ο ΛΕΞ είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Τρία χρόνια μετά, το 2010, ξεκίνησε η σόλο καριέρα του. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και έκτοτε η μουσική και οι στίχοι του αφορούν στην οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τις κοινωνικές ανισότητες και τις μικροπαραβατικότητες.

Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «2XXX» και το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 θεατές.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο ΛΕΞ παραχώρησε δύο τραγούδια του για την παράσταση «Παραμύθι για δύο» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη και φέτος κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ «ΜΕΤΡΟ».