Μενού
floriniotis
Γιάννης Φλωρινιώτης | NDP Photo
  • Α-
  • Α+

Τα νέα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είναι λυπηρά, καθώς σήμερα, Τρίτη (6/6) έγινε γνωστό ότι ο μεγάλος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο, ενώ τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η οικογενειακή του φίλη, Εύη Κρανιδέλη, που έγραψε στο Facebook για τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Ένα από τα τραγούδια που άφησαν εποχή

Πολλά ήταν τα τραγούδια του κ. Φλωρινιώτη που άφησαν εποχή κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, η οποία τοποθετείται χρονικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά και οι συνεργασίες του με ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας.

Η δισκογραφία του είναι «πλούσια» από συνεργασίες και επιτυχίες, ωστόσο στη «σύγχρονη μουσική ιστορία» το «Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα» στιγμάτισε για άλλη μία φορά τη μουσική σκηνή της χώρας και αγαπήθηκε όσο και τα παλιά κομμάτια του καλλιτέχνη.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 και ανήκε στον δίσκο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Τα λαϊκά της πλατείας Ομόνοιας». Όπως είναι λογικό, αγαπήθηκε αρκετά γρήγορα από το κοινό και συνεχίζει να ακούγεται μέχρι και σήμερα σε αρκετά κέντρα διασκέδασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.