Μενού
giannis-floriniotis
Γιάννης Φλωρινιώτης | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έγραψε τη δική του ιστορία στην Αθηναϊκή νύχτα χάρη στα εντυπωσιακά σόου που παρουσίαζε στα κέντρα όπου εμφανιζόταν και ακόμα περισσότερο χάρη στα εκκεντρικά κοστούμια με τα οποία ανέβαινε στην πίστα. 

Αυτά αποτέλεσαν, θα μπορούσε να πει κανείς, το σήμα - κατατεθέν του και όπως ήταν φυσικό ο γνωστός τραγουδιστής έμεινε πιστός στο μοναδικό του στυλ και συνέχισε να το υπηρετεί σε όλες του τις εμφανίσεις επί σκηνής μέχρι και τα τελευταία χρόνια.

«Ήμουν μπροστά από την εποχή που ντύθηκα εκκεντρικά»

Σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Φεβρουάριο στην πρωινή εκπομπή «Ποιος είναι πρωϊνιάτικα;» ο Γιάννης Φλωρινιώτης αναφέρθηκε στη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί στα '70s και στα '80s εξαιτίας των στυλιστικών του επιλογών επί σκηνής, λέγοντας:

«Παρεξηγήθηκα πολύ τότε γιατί ήμουν μπροστά από την εποχή που ντύθηκα εκκεντρικά. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής, το μπέρδεψα με το μοντέρνο και ντύθηκα εκκεντρικά

Έκανα υπομονή, κοιτούσα να κάνω με υπομονή αυτό που έκανα και δεν με ένοιαζε τι λέγανε. Πριν κάνω καριέρα μου έλεγαν ότι είμαι ταλεντάρα και μόλις την άρχισα, ξεκίνησαν το θάψιμο. Δεν έδινα σημασία, γέμιζα μαγαζιά».

«Ο τάδε τραγουδιστής φορά λαμέ και χορεύει σαν εσένα» 

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη δεν έκρυψε ότι στην αρχή η σκληρή κριτική τον στενοχωρούσε. Γι’ αυτό τον λόγο επέλεξε στη συνέχεια να μην διαβάζει καθόλου τι έγραφαν για εκείνον οι εφημερίδες, ενώ το στυλ του βρήκε μιμητές.  

«Στην αρχή στενοχωριόμουν. Μας έφερναν στο σπίτι ό,τι έγραφαν οι εφημερίδες. Τα άνοιγα, τα διάβαζα και μετά σταμάτησα. Τα έβαζα στο συρτάρι για να μη με επηρεάζουν. 

Είπε μια τραγουδίστρια σε τραγουδιστή μεγάλο "πώς σου φαίνεται ο Φλωρινιώτης;" και της είπε "αφού έχει τόσο ωραία φωνή κι είναι τόσο ωραίος τραγουδιστής, γιατί χορεύει, τραγουδάει και ντύνεται εκκεντρικά;". 

Μετά από 15 μέρες, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "ο τάδε τραγουδιστής φορά λαμέ και χορεύει σαν εσένα"», είχε αναφέρει ο Γιάννης Φλωρινιώτης στην πρωινή εκπομπή του Open. 

giannis-floriniotis
Γιάννης Φλωρινιώτης | NDP

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.