Μενού
Τα μέλη του συγκροτήματος
Τα μέλη του συγκροτήματος | Youtube
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι στο φαινόμενο των συναυλιακών «γερολύκων», συγκροτημάτων που δεν θυμούνται τη χώρα μας μέχρι τα βαθιά γεράματα, όταν και ψάχνουν για «αρπαχτές» από το διεθνές κοινό που διψά να τους δει live, ακόμα και στη δύση τους.

Μερικά όμως συγκροτήματα δεν το πάνε εκ του ασφαλούς, και «ανοίγονται» με συναυλίες στα πιο απρόσμενα μέρη, μαζί τους και οι Metallica. Αυτοί οι πρωτοστάτες της αναβίωσης του Heavy είναι μάλιστα κάτοχοι ενός ρεκόρ Guinness, καθώς το 2013, μόλις σε έναν χρόνο, έκαναν περιοδεία με στάσεις και στις 7 ηπείρους του πλανήτη, όπως γράφει το Loudwire.

Όντας ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο heavy metal συγκρότημα στον κόσμο, ήταν θέμα χρόνου μέχρι οι Metallica να σπάσουν ένα τέτοιο ρεκόρ. Το 2013, το συγκρότημα έγραψε ιστορία, με μία σπέσιαλ εμφάνιση στην Ανταρκτική, που ονομάστηκε «Freeze 'em All».  

Η συναυλία είχε διεξαχθεί για ένα κοινό μόλις 120 ατόμων, μέσα σε έναν πλαστικό θόλο, για να προστατεύεται ο εξοπλισμός και τα άτομα από τη χιονόπτωση και τον τσουχτερό άνεμο, το συγκρότημα εκτέλεσε 10 από τα πιο γνωστά κομμάτια τους.

Αυτό είναι το ρεκόρ που οι θρύλοι της ποπ-πανκ Fall Out Boy προσπάθησαν προηγουμένως να «ισοφαρίσουν», αλλά απέτυχαν λόγω καιρικών συνθηκών που τους εμπόδισαν να φτάσουν στην παγωμένη ήπειρο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA