Μενού
Abbey Road
Abbey Road | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι ένα από τα διασημότερα εξώφυλλα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής, και έχει αναπαραχθεί και τιμηθεί παραστατικά άπειρες φορές. Το στιγμιότυπο που δείχνει τους Beatles να διασχίζουν, με σχεδόν στρατιωτικό συντονισμό τη διάβαση πεζών μπροστά μπροστά από τα στούντιο Abbey Road είναι μία εικόνα που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν χωρίς καν να ξέρουν το συγκρότημα.

Αν κοιτάξουμε όμως λίγο καλύτερα, θα δούμε πως ένα από τα μέλη του κουαρτέτου περπατά ξυπόλητος. Αν και ο ακριβής λόγος που ο Paul McCartney εμφανίζεται να περπατά με τα πόδια γυμνά δεν είναι γνωστός, αυτό δεν εμπόδισε πλήθος συνωμοσιολόγων να σπαζοκεφαλιάσουν για την απάντηση, με μερικούς να τον βαφτίζουν και «νεκρό», όπως ενημερώνει το Mental Floss.

Οι φήμες για τον «σωσία» Paul

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη μεταξύ των θαυμαστών των Beatles ότι ο τραγουδιστής της μπάντας είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1967 και πως, επειδή οι μάνατζερ δεν ήθελαν να επηρεάσουν τη δημοτικότητα της μπάντας, προσέλαβαν έναν σωσία McCartney ως αντικατάσταση. Πίστευαν ακόμα πως το συγκρότημα ένιωθε άσχημα για το ψέμα, αφήνοντας αραιά και πότε στοιχεία στα έργα τους.

Για τη σκηνή από το Abbey Road, πολλοί θεώρησαν ως τέτοιες ενδείξεις το γεγονός πως ο McCartney (που είχε και την ιδέα για το εξώφυλλο), περπατά ξυπόλητος και με διαφορετικό βηματισμό από τα άλλα τρία μέλη, σηματοδοτώντας την «απουσία του».

Άλλοι ισχυρίστηκαν πως η διαρρύθμιση της φωτό συμβόλιζε μία νεκρώσιμη ακολουθία, με τον Lennon στα λευκά να είναι ο «παπάς», τον μαυροφορεμένο Ringo να είναι η «μοιρολογίστρα», και τον κάζουαλ ντυμένο Harisson να είναι το «κοράκι».

Η πραγματική ιστορία βέβαια δεν είναι τόσο συναρπαστική. Εκείνη την ζεστή ημέρα, ο Paul είχε πάει με σανδάλια στη φωτογράφηση. Καθώς έπρεπε να βιαστούν για τις λήψεις, επειδή η μπλοκαρισμένη κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί του δρόμου έπρεπε να ελευθερωθεί, η φωτογράφος κάλεσε τα 4 μέλη για μερικές λήψεις της τελευταίας στιγμής, με τον Paul να πετά τα σανδάλια για να μπορεί να «δρασκελίσει».

Τελικά, από τις τελικές λήψεις, αυτή που κυκλοφόρησε προτιμήθηκε επειδή τα τέσσερα σκαθάρια είχαν τον τέλειο συντονισμό, με το χαρακτηριστικό ανάποδο V που σχημάτιζαν τα πόδια τους, αν και από τον McCartney κάτι....έλειπε.

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ευδοκία Τσαγκλή στο Reader: «Ποτέ δεν είχα έναν τόσο ιερό στόχο και αυτό µου δίνει δύναµη»

Της έλεγαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός και ο αδερφός της ζούσε μόλις 40 λεπτά μακριά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA