Μενού
  • Α-
  • Α+

Η νίκη του Parasite του Μπονγκ Τζουν-Χο στα περσινά Όσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, έφτιαξε ένα νέο μονοπάτι άντλησης ιδεών για το Χόλιγουντ. Πολύ γρήγορα το HBO συμφώνησε με τον Μπονγκ για να μεταφερθεί το Parasite στην τηλεόραση, να γίνει σειρά και να αποτελέσει την αρχή για μια πολυετή συνεργασία με Νοτιοκορεάτες δημιουργούς που αναπτύσσονται αρκετά στην αμερικάνικη αγορά.

Το ίδιο πάει να γίνει και φέτος με το Another Round, το οποίο μπορεί να μην πήρε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά ήταν στις 8 υποψήφιες και αναδείχθηκε Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία. Ο δημιουργός της Τόμας Βίντερμπεργκ φαίνεται πως τράβηξε την προσοχή της βιομηχανίας για την ανεύρεση ενός νέου σκηνοθέτη και την επεκτατική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια, δίνοντας χώρο σε περισσότερους μη Αμερικάνους. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι το σκανδιναβικό σινεμά είναι μια κατηγορία μόνο του, έχει σε ετήσια βάση πολύ δυνατή παραγωγή, είναι πρώτο στις προτιμήσεις των 3 χωρών (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία) και το Χόλιγουντ θέλει να διαφοροποιήσει τα μοτίβα του σε επίπεδο θεματικών.

Ο ΝτιΚάπριο είναι έτοιμος να αγοράσει τα δικαιώματα και να πρωταγωνιστήσει

Έτσι, το Another Round θα αποκτήσει άμεσα αμερικάνικο remake και σύμφωνα με το Variety έχουν ενδιαφερθεί για την αγορά των δικαιωμάτων η εταιρεία παραγωγής του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κι από κοντά αυτή του Τζέικ Γκίλενχαλ και της Ελίζαμπεθ Μπανκς. Ο ΝτιΚάπριο μάλιστα θα είναι, αν προχωρήσει το deal, αυτός που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θέση του Μαντς Μίκελσεν, το οποίο σίγουρα θυμίζει κάτι από Λύκο της Wall Street στο κομμάτι της εξάρτησης από το αλκοόλ. 

Σε αυτές τις πρώτες συζητήσεις ο Βίντερμπεργκ έχει ξεκαθαριστεί πως θα έχει ρόλο στο πρότζεκτ μόνο ως παραγωγός και θα δώσει τη σκηνοθεσία σε κάποιον άλλο σκηνοθέτη, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι πρώτες επαφές είχαν γίνει το Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στο after party των φετινών Όσκαρ ο ΝτιΚάπριο με τον Βίντερμπεργκ συμφώνησαν να μπουν σε διαδικασία συνεργασίας για το remake.