Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μποϊκοτάζ της φετινής τελετής απονομής των Όσκαρ, εάν δεν επιτραπεί στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να μιλήσει στην εκδήλωση, καλεί ο ηθοποιός, Σον Πεν, απειλώντας μάλιστα να «λιώσει δημόσια τα Όσκαρ» που έχει λάβει ο ίδιος στο παρελθόν. 

Διαβάστε ακόμηΌσκαρ 2022: Οι υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες - Τα φαβορί και όλα όσα θα δούμε

Αν και από χθες φημολογείται ότι ο Ζελένσκι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ακαδημία για να απευθύνει ένα μήνυμα μέσω βίντεο στην τελετή απονομής των Όσκαρ, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Αμερικανικά Μέσα αναφέρουν ότι η Ακαδημία είναι «μπερδεμένη», καθώς σκέφτεται αν είναι σωστό να πάρει πολιτική θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή να μείνει αμέτοχη. 

Πάντως, πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στη χώρα χώρα εμπράκτως, όπως η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ διοργανώνοντας μάλιστα έρανο για την Ουκρανία

Από την πλευρά του, ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός, Σον Πεν, ο οποίος βρέθηκε στην Ουκρανία τις πρώτες ημέρες του πολέμου για ένα ντοκιμαντέρ δήλωσε χθες στο CNN ότι θα απογοητευόταν, αν η Ακαδημία αρνηθεί στον Ουκρανό πρόεδρο να μιλήσει.

«Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Όσκαρ από το να του δώσουν αυτή την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας», δήλωσε ο Σον Πέν. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός είπε πως θα καταστρέψει τα Όσκαρ που έχει κερδίσει, εάν δεν προσκληθεί τελικά ο Ζελένσκι να μιλήσει.