Μενού
nora-valsami-errikos-andreou
Νόρα Βαλσάμη - Ερρίκος Ανδρέου | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Ερρίκος Ανδρέου, γνωστός σεναριογράφος - σκηνοθέτης και σύζυγος της ηθοποιού Νόρας Βαλσάμη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών το Σάββατο (21/1) ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας προκαλώντας συγκίνηση σε συγγενείς, φίλους και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Ερρίκος ανδρέου άφησε τη δική του σφραγίδα σε κινηματογράφο και τηλεόραση ξεκινώντας ως βοηθός σκηνοθέτη το 1961 σε διεθνείς ταινίες, όπως τη βραβευμένη με Όσκαρ «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», ενώ ο ίδιος συνολικά σκηνοθέτησε 18 ταινίες σε κάποιες εκ των οποίων έγραφε και το σενάριο, καθώς επίσης 15 τηλεοπτικές σειρές. Η «Μοιραία Σχέση» ήταν η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε το 2009 μετά από πολυετή απουσία. 

Μέσα από ανάρτησή της στο Facebook η Νταίζη Λεμπέση ανακοίνωσε ότι η κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 15.00 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. «Δεν θα μαζευτούμε σε πρεμιέρα αυτή τη φορά. Θα μαζευτούμε όμως όπως και να έχει για τον Ερρίκο. Την Τρίτη και ώρα 15:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου», έγραψε η Νταίζη Λεμπέση στο προφίλ της στο Facebook. 

Δεν θα μαζευτούμε σε πρεμιέρα αυτή τη φορά. Θα μαζευτούμε όμως όπως και να έχει για τον Ερρίκο ❤️.Την Τρίτη και ώρα 15:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Posted by Daisy Lempesi on Saturday, January 21, 2023