Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (22/1) σε ηλικία 89 ετών ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής. Το Σάββατο (21/1) αποσωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και σήμερα Κυριακή (22/1) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλησε να αποχαιρετήσει το αγαπημένο «παιδί του λαού» μέσα από ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook, μέσω της οποίας γνωστοποίησε και το πότε και που θα γίνει η κηδεία του. 

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος… Το αγαπημένο παιδί του λαού της δεκαετίας του '60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του ‘60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό, εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους... Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή!

Της μιζέριας της μεταπολεμικής Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα, πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε... Καλό ταξίδι στο φως… Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στη μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαιος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθοπουλος..Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Sunday, January 22, 2023