Μενού
Brendan-Fraser
Ο Brendan Fraser στα Oscars 2023 | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του κέρδισε ο Brendan Fraser, ο οποίος βραβεύτηκε στην 95η τελετή απονομής των βραβείων το βράδυ της Κυριακής (12/3). Ο διάσημος ηθοποιός με την λαμπρή καριέρα των 30 ετών στο Hollywood, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αμέτρητες ταινίες και σειρές, απέσπασε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «The Whale» (Η Φάλαινα). 

Ήταν η πρώτη φορά που ο ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, με τους Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Paul Mescal (Aftersun), Austin Butler (Elvis) και Bill Nighy (Living) να πλαισιώνουν την κατηγορία.

Ο Fraser συγκινήθηκε αμέσως μόλις άκουσε το όνομά του, ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater, και αστειευόμενος είπε: «Ώστε, έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν!». Στον λόγο του ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Darren Aronofsky, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας».

«Θεέ μου, ευχαριστώ την Ακαδημία γι’ αυτήν την τιμή και το στούντιο μας A24, που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Είμαι ευγνώμων στον Darren Aronofsky. Μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με άφησε να επιβιβαστώ στο καλό πλοίο της Φάλαινας. Το σενάριο γράφηκε από τον Samuel D. Hunter, που είναι ο φάρος μας. Αφήσατε γυμνές τις τεράστιες σαν φάλαινες καρδιές σας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας» είπε ο ηθοποιός, ευχαριστώντας πρώτους τους δημιουργούς της ταινίας, αλλά και τους συμπρωταγωνιστές του.

«Ξεκίνησα σε αυτή τη βιομηχανία πριν από 30 χρόνια. Τα πράγματα δεν μου ήρθαν τόσο εύκολα, αλλά αλλά υπήρχε μια ευχέρεια που δεν εκτιμούσα μέχρι που σταμάτησα» είπε για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, πριν κλείσει την ομιλία του, με ένα «ευχαριστώ» στους τρεις γιους του και στην σύντροφό του, Jeanne Moore.