Μενού
malala
Μαλάλα Γιουσαφζάι | @Malala
  • Α-
  • Α+

«Φωτιές» άναψε στο Twitter ο παρουσιαστής των Οσκαρ Τζίμι Κίμελ, λόγω ερώτησης που έκανε στην βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Κίμελ πλησίασε την ακτιβίστρια από το Πακιστάν και την ρώτησε «αν ο Χάρι Στάιλς πράγματι έφτυσε τον Κρις Πάιν» αναφερόμενος σε ένα περιστατικό ανάμεσα στους δύο άνδρες. 

Τότε, η Μαλάλα εμφανώς έκπληκτη από την ερώτηση που δεν είχε σχέση τόσο με την ίδια, όσο και με την συγκεκριμένη βραδιά, απάντησε στον παρουσιαστή «εγώ μιλώ μόνο για την ειρήνη». «Ξέρεις κάτι, γι’ αυτό είσαι η Μαλάλα και κανείς άλλος δεν είναι. Αυτή είναι μια υπέροχη απάντηση, Μαλάλα. Ο νικητής είναι η χώρα της Μαλάλα», είπε εκείνος στη συνέχεια.

Η ερώτηση προκάλεσε πανικό στο Twitter, ειδικά μετά το τέλος της απονομής, με αρκετούς χρήστες να χαρακτηρίζουν «εθνική ντροπή» και πως έκανε μια άσχετη ερώτηση σε ένα διακεκριμένο πρόσωπο, με στόχο να το προβάλει ή να αστειευτεί, επειδή θα ερχόταν σε άβολη θέση. Εντούτοις, η νεότερη κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία έκανε ανάρτηση και έγραψε «να συμπεριφέρεστε στον κόσμο με καλοσύνη», θέλοντας να βάλει τέλος στον πανικό που προκλήθηκε από την άστοχη ερώτηση.