Μενού
georgia-vasileiadoy
Γεωργία Βασιλειάδου | Youtube
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, μέσα από μία φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram.

Σε αυτό το σπάνιο κλικ αποτυπώνεται η Γεωργία Βασιλειάδου, η οποία βρίσκεται σε προεκλογική ομιλία το 1959 στο Ηράκλειο Αττικής, τότε είχε θέσει υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του: «Η Γεωργία Βασιλειάδου σε προεκλογική ομιλία τον Μάρτιο του 1959 στο Ηράκλειο Αττικής, όπου βάζει υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος και καταφέρνει να εκλεγεί με μεγάλη επιτυχία με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Σπυρόπουλου στις εκλογές οι οποίες διεξάγονται στις 5 Απριλίου. Ο συγκεκριμένος μετά την νίκη του στις εκλογές, κερδίζει και στην επόμενη τετραετία και διατελεί Δήμαρχος μέχρι και το 1967.

Στην φωτογραφία δίπλα της (δεξιά) και ο ηθοποιός Νίκος Ματθαίου ο οποίος από τα φοιτητικά του χρόνια στην Νομική αναλαμβάνει την δ/νση της Φοιτητικής Λέσχης και με την ιδιότητα αυτή συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία του Φοιτητικού Θεάτρου, συμμετέχοντας στην πορεία σε δέκα ταινίες του ελληνικού σινεμά.

Η κορυφαία Ελληνίδα κωμικός μετακομίζει στην περιοχή του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Ζεφύρου στα τέλη της δεκαετίας του ’40 μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της Κώστα Γάμπαρο και την μοναχοκόρη της Φωτεινή που έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, οι μεγάλες επιτυχίες της τόσο στο θέατρο όσο και τον κιν/φο της επιτρέπουν να ανακαινίσει το σπίτι της και να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο Opel με το οποίο συνήθως την μεταφέρει ο σύζυγός της στο θέατρο, ο οποίος εκείνη την περίοδο είναι και σοφέρ του Βραζιλιάνου Πρέσβη στην Ελλάδα.

Κατά την θητεία της ως δημοτική σύμβουλος προσπαθεί να παρευρίσκεται σε όλα τα συμβούλια παρά τα εξαντλητικά ωράρια σε γυρίσματα και παραστάσεις, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στα κοινά και με γνώμονα πάντα το δίκαιο και την στήριξη και τον σεβασμό στους δημότες.

Λίγα χρόνια αργότερα μετακομίζει οικογενειακώς στο ολοκαίνουριο σπίτι που έχει χτίσει στο Μαρούσι με την συμβολή του Φίνου, όταν του ζητάει αύξηση των αποδοχών από τις ταινίες για να προικίσει την κόρη της και εκείνος προτείνει έναντι της αμοιβής να αναλάβει την ολοκλήρωση του σπιτιού. Μια δυνατή και πολυτάλαντη προσωπικότητα με άφθαστο και αστείρευτο κωμικό ταλέντο που υπήρξε μοναδική και ασύγκριτη στο είδος της».

Η ανάρτηση του Άρη Λουπάση με τη Γεωργία Βασιλειάδου

https://www.instagram.com/p/CsbHGDNLCrW/

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.