Μενού
Poor Things
Poor Things
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με την ταινία«Poor Things» όπου η Emma Stone είναι και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αφίσα της ταινίας είναι γεγονός και δείχνει το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας ανέκφραστο, σαστισμένο, σαν να βγήκε από ένα παιδικό παιχνίδι που κάτι πήγε πολύ στραβά.

Τι συμβαίνει στο «Poor Things»

H ταινία έχει χαρακτηριστεί ως μια ιστορία «έρωτα, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης» που διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή και είναι βασισμένη σε μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Alasdair Grey, αλλά ουσιαστικά αποτελεί μία παραλλαγή της ιστορίας του Φρανκενστάιν.

Προηγουμένως, το teaser trailer της πολυαναμενόμενης αυτής ταινίας μας έχει δώσει μια πρώτη ματιά της ιστορίας «έρωτα, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης» που διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή, βασισμένη σε μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Alasdair Grey, αλλά ουσιαστικά μία παραλλαγή της ιστορίας του Φρανκενστάιν.

Η ταινία, σύμφωνα με τη Vogue, έχει περιγραφεί ως η απίστευτη ιστορία και η μαγική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας, η οποία ύστερα από την αυτοκτονία της, ως αποτέλεσμα φυγής από έναν καταπιεστικό σύντροφο, ζωντανεύει ξανά χάρη στις ανορθόδοξες πρακτικές του φιλόδοξου επιστήμονα Godwin Baxter (Dafoe). Υπό τις οδηγίες του, η Bella ανυπομονεί να μάθει περισσότερα για τον κόσμο γύρω της.

Πεινασμένη για να γευτεί μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει, η Bella ξεκινά, μαζί με έναν πολυμήχανο δικηγόρο, ονόματι Duncan Wedderburn, μια σουρεαλιστική περιπέτεια ανά τις ηπείρους.

Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις της εποχής, η Bella βιώνει μια πρωτογνωρη ενηλικίωση με στοιχεία κοινωνικής απελευθέρωσης. Το Λανθιμικό σύμπαν επεκτείνεται, με μια ακόμα μαγική ταινία του Έλληνα δημιουργού.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.