Μενού
  • Α-
  • Α+

Έπειτα από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Αθήνα, η bijoux de kant παρουσιάζει το ανατρεπτικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ» για τρεις μόνο παραστάσεις το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στο θέατρο «όροφως», Όθωνος Αμαλίας 112 στην Πάτρα.

Η bijoux de kant επιστρέφει στην νεοελληνική σύγχρονη δραματουργία επιχειρώντας μια κατάβαση σε μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται δίπλα μας και αναπαράγει στερεότυπα που αντιμάχονται κάθε διαφορετικότητα και «παρέκκλιση». Η bijoux de kant μιλά απροκάλυπτα για τη σκληρότητα της καθημερινότητας, τη συγκάλυψη της συναισθηματικής παθογένειας, τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τη στοχοποίηση του διαφορετικού. Μιλά για το σώμα, τη σεξουαλικότητα, τη συγγένεια, τη μνήμη, το τραύμα, την ταυτότητα. Μιλά για την σιωπηλή εξοικείωσή μας με τη βία.

Image removed.

Η bijoux de kant επιστρέφει όχι για να επουλώσει ένα τραύμα του παρελθόντος αλλά για να το μετασχηματίσει και να αναρωτηθεί για το παρόν.

Ο Δημητριάδης, συγγραφέας χαρακτηριστικού ύφους και ιδιαίτερων έργων όπως το εμβληματικό -όσο και διορατικό- "Πεθαίνω σαν χώρα" (αλλά και "Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας", "Λήθη", "Φαέθων", κ.ά.), έχει διαμορφώσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο Έλληνας διεθνής έχει υπερβεί τα όρια της ελληνικότητας με την ιδιοσυγκρασιακή γραφή του, που αγγίζει τα αρχετυπικά θέματα της Ιστορίας, του έρωτα και του θανάτου, και έχει δώσει φωνή στην αντικομφορμιστική αυτοκριτική της Ελλάδας.

Η bijoux de kant, μια καλλιτεχνική ομάδα, με επικεφαλής τον Γιάννη Σκουρλέτη, έχει χτίσει την καλλιτεχνική της σφραγίδα με παραστάσεις που έχουν ολότελα δική τους ταυτότητα, έντονο εικαστικό χαρακτήρα και ιδιαίτερο λυρισμό, πατούν σε προσωπικές και συλλογικές μνήμες και δίνουν φωνή σε ξεχασμένα λογοτεχνικά κείμενα και περιθωριακά πρόσωπα ("Αχ! ", με αφορμή την "Κερένια κούκλα" του Κων/νου Χρηστομάνου, "Αμάραντα" των Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη κ.ά.).

Image removed.

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Σκηνικά - κοστούμια-φωτισμοί: bijoux de kant

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη, Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Videoteaser: Γιώργος Αποστολόπουλος

Επιμέλεια γραφιστικού υλικού: Αθηνά Καμπούρη

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ασημένια Ευθυμίου

Παραγωγή: BIJOUX DE KANT

Παίζουν: Μαρία Παρασύρη, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης και ο Δημήτρης Παγώνης

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σάββατο 26/2 στις 21:00,

Κυριακή 27/2 & Δευτέρα 28/2 στις 20:00.

Γενική Είσοδος: 10€

Προπώληση: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ» :: Υπηρεσία Εισιτηρίων - TicketServices.gr

και στο ταμείο του θεάτρου

Κρατήσεις: 2611 810 983

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

video teaser: https://www.youtube.com/watch?v=aE3NeZDKSWI

θέατρο «όροφως»

Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

2611810983, 6939835990

social media: theatro.orofws

bijoux de kant

Facebook: bijoux de kant | Facebook

Instagram: @bijouxdekant | Instagram

Ιστότοπος: BIJOUX DE KANT | Performing Arts Non Profit Company