Μενού
ksanthopoylos-boygioyklaki
Νίκος Ξανθόπουλος - Αλίκη Βουγιουκλάκη | ΑΠΕ, youtube
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (22/1) σε ηλικία 89 ετών, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο με τις ταινίες του να «σπάνε ταμεία» κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 όταν οι θεατές πήγαιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν τις περιπέτειες που περνούσε το «παιδί του λαού» και να ταυτιστεί με τους ήρωες που υποδυόταν κάθε φορά. Εκείνη την εποχή η βασίλισσα του ελληνικού box office ήταν αναμφισβήτητα η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία έχει σημειώσει τα μεγαλύτερα ρεκόρ στον ελληνικό κινηματογράφο, οπότε θα πίστευε κανείς ότι μια σύμπραξη των δύο πρωταγωνιστών θα ήταν μονόδρομος.

Ωστόσο, οι δυο ηθοποιοί τελικά δεν συμπρωταγωνίστησαν ποτέ σε ταινία αν και έπαιξαν μαζί στο θέατρο Ιντεάλ τη θεατρική σεζόν 1957 - 1958 στο έργο «Το δίχτυ της αράχνης» της Αγκάθα Κρίστι στον θίασο της «κυρίας Κατερίνας» (Κατερίνας Ανδρεάδη), μίας από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Τότε και οι δύο είχαν μόλις αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, ο μεν Νίκος Ξανθόπουλος κάνοντας σιγά σιγά εμφανίσεις σε ταινίες του κινηματογράφου, αλλά σε δεύτερους ρόλους, η δε Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αρχίσει να ξεχωρίζει μέσα από ταινίες μικρών εταιρειών που πρωταγωνιστούσε, αλλά στο θέατρο δεν της είχε δοθεί ακόμα η «μεγάλη ευκαιρία».

Αυτή την ευκαιρία έδωσε και στους δύο η κυρία Κατερίνα, η οποία διακρίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο μαζί με τον Νίκο Ξανθόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη που ακόμα είχε το φυσικό καστανό χρώμα στα μαλλιά της και δεν είχε γίνει η ξανθιά σταρ του σινεμά. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν οι μόνοι Έλληνες ηθοποιοί που αναδείχθηκαν από τον θίασο της κυρίας Κατερίνας, αφού κάτι τέτοιο ίσχυσε και για πολλούς άλλους. 

Νίκος Ξανθόπουλος (14 Μαρτίου 1934 - 22 Ιανουαρίου 2023). Στην φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στα ξεκινήματά της,...

Posted by Δημήτρης Ανδριανός on Monday, January 23, 2023