Μενού
  • Α-
  • Α+

Τώρα που οι νύχτες γίνονται όλο και πιο ζεστές και που η επιθυμία για ένα παγωμένο ποτό γίνεται ανάγκη, ένα ποτήρι δροσερό κρασί με κομμάτια φρέσκων φρούτων είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινά τραπέζια και βραδιές στη βεράντα. Φυσικά μιλάμε για τη υπέροχη, μεθυστική και δροσιστική σαγκρία, ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά ποτά παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη: 5 κλασικά ιταλικά κοκτέιλ για να φτιάξετε στο σπίτι

Για την ιστορία, λέγεται ότι εκείνοι που εφηύραν τη σαγκρία ήταν οι Ρωμαίοι πριν από 2.000 χρόνια όταν κατέκτησαν τα ισπανικά εδάφη. Μετά την κατάκτηση τους, οι Ρωμαίοι στρατιώτες φύτεψαν στις ισπανικές επαρχίες αμπέλια και επειδή το νερό των περιοχών δεν ήταν πόσιμο, άρχισαν να αναμειγνύουν το νερό με κρασί για να μπορούν να το πιουν. Η μίξη αυτή ήταν και η πρώτη μορφή της σαγκρία. Σταδιακά η σαγκρία άρχισε να εμπλουτίζεται με μπαχαρικά και με διάφορα φρούτα.

Και επειδή η πιο απολαυστική σαγκρία είναι αυτή που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με ποιοτικά υλικά, σας έχουμε τη συνταγή που χρειάζεστε για να την απολαύσετε στην αυθεντική εκδοχή της.

Σπιτική σαγκρία

Υλικά

1,5 μπουκάλι κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια

1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

3 κ.σ. ζάχαρη

1 μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)

2 ροδάκινα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

60 ml μπράντι

σόδα αναψυκτικό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτοντας μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι κομμένα σε λεπτές φετούλες.

Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα με το μείγμα του μπολ, καλύπτουμε  το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαγκρία, προσθέτουμε παγάκια και τη σόδα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA