Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Τηλέραμα, ο Μάνος Γαβράς μίλησε μεταξύ άλλων για την ζωή στο εξωτερικό. Δήλωσε ότι καμιά φορά κουράζεται από τις μετακινήσεις και τελευταία έχει ανάγκη απλώς να αράξει. Ελπίζει μάλιστα να καταφέρει να ξεκουραστεί τον Αύγουστο.

Νιώθετε να έχετε στερηθεί πράγματα εξαιτίας της υποκριτικής και της καριέρας σας;
«Στην αρχή είχα στερηθεί αυτό που λέμε οικονομική σταθερότητα. Όταν είσαι ηθοποιός, σχεδόν πάντα είσαι αβέβαιος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, γιατί δεν υπάρχουν σταθερά χρήματα. Στη συνέχεια, αλλάζοντας συνεχώς τα τελευταία χρόνια πόλεις και χώρες, έχω στερηθεί το να μένω σε έναν τόπο και να έχω σταθερές ερωτικές σχέσεις και φιλίες. Όχι πως δεν έχω φίλους. Έχω. Αλλά όταν μετακινείσαι διαρκώς χάνεις αυτό το μαγικό του να είσαι συνεχώς μαζί με άλλους και να έχεις, για παράδειγμα, κοινά βιώματα 20 χρόνων».

Στο εξωτερικό κάνατε παρέα με άλλους Έλληνες που προσπαθούν να κάνουν καριέρα στη «Μέκκα του κινηματογράφου»;
«Δεν θέλω πλέον να μένω πολύ στο εξωτερικό, θέλω απλώς να πηγαίνω για δουλειά και αμέσως μετά να φεύγω. Όσο όμως είμαι εκεί, φυσικά και βρίσκομαι με άλλου ς Έλληνες. Κάνει πολλή... μοναξιά στο Λος Αντζελες. Οπότε το να αναζητάς ανθρώπους με κοινές ρίζες συμβαίνει αυτομάτως. Με τον Χρήστο Βασιλόπουλο κάναμε πολλή παρέα, με τη Χριστίνα Αλούπη, με τους παραγωγούς Τέρι Ντούγκας και Αλέξη Βαρουξάκη, που πάνε πολύ καλά εκεί έξω, την Αλέξια, τον Αντώνη Χατζηαντωνίου και πολλούς πολλούς άλλους».

Oσο για το αν τον ενοχλούν τα ειρωνικά σχόλια που γράφονται και ακούγονται κατά καιρούς για όσους Έλληνες προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, απάντησε στο Τηλέραμα:

«Δεν δίνω σημασία στα ειρωνικά σχόλια. Δεν τα διαβάζω καν. Υπολογίζω μόνο ανθρώπους που κάνουν πράγματα και που έχουν πετύχει σε αυτά, γιατί από αυτούς έχω να πάρω και να μάθω. Το να κάθεται κάποιος να βρίζει και να ειρωνεύεται είναι εύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμα και από μια καφετέρια. Κάθεται και γράφει τα δικά του, σε μπλογκ, σε μέσα... Ο άλλος όμως που δίνει τη μάχη του στο εξωτερικό για οποιονδήποτε λόγο, αυτός μόνο ξέρει τι περνάει. Σημασία για μένα έχει η προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα. Εννοείται πως αν έρθει και αυτό ακόμα καλύτερα, καλοδεχούμενο. Οπότε δεν κάθομαι να χαλιέμαι τώρα για το τι λέει ο καθένας. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που γυρίζουν δεξιά κι αριστερά και λένε διάφορα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα στο εξωτερικό ή χρησιμοποιούν ένα ταξίδι έξω για να δώσουν τροφή σε δημοσιεύματα. Κάπως έτσι ίσως να μας παίρνει όλους η μπάλα. Αλλά ούτε και αυτό έχε σημασία, γιατί τελικά ο χρόνος και η δουλειά του καθενός αποδεικνύουν τα πάντα. Αν σου πω ότι την άλλη εβδομάδα θα πάω στο φεγγάρι, όταν δεν θα πάω δεν θα το καταλάβεις. Ετσι κι εδώ. Ο χρόνος δείχνει τα πάντα. Και τα έργα του καθενός» .