Αν αληθεύει αυτό που έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες, τότε θα μιλάμε για το νέο του μήνα ίσως και της χρονιάς ολόκληρης, μέχρι το επόμενο. Βλέποντας τους ανθρώπους που διεκδικούν την διαδοχή του Obama, ο Bill Murray ένιωσε μια μελαγχολία για το μέλλον της ηγεσίας των ΗΠΑ. Οπότε τι καλύτερο από το να μπει απέναντι τους, να θέσει υποψηφιότητα και να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη που του δείχνει πάντα το κοινό των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το NBC, ο Bill Murray εξέφρασε την πρόθεση και ετοιμότητα του να μπει στην κούρσα απέναντι σε Hillary, Donald Trump, Bernie Sanders, θεωρώντας πως κανένας από αυτούς δεν μπορεί να εμπνεύσει τον λαό και να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές.

Στην ανακοίνωση του από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου μένει, ο 65χρονος ηθοποιός είπε: «Το σκεφτόμουν εδώ και λίγο καιρό, και ξέρετε… μου φάνηκε σωστό. Δεν μου αρέσει κανείς από τους υποψηφίους που κατεβαίνουν προς το παρόν για Πρόεδροι. Εντάξει, ο Μπέρνι Σάντερς φαίνεται αξιοπρεπής τύπος, αλλά οι υπόλοιποι είναι αποβράσματα κατά την γνώμη μου. Πάντα γύριζα όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας, και είμαι περήφανος που μπορώ να αποκαλώ την Αμερική σπίτι μου. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι στην χώρα, ωστόσο υπάρχει μέσα τους μεγάλο μπέρδεμα και θυμός. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει με τους wanna-be Χίτλερ όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, και τον Τεντ Κρουζ που θέλει να ξεκινήσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύω πως ο αμερικανικός λαός αξίζει περισσότερα. Ένιωσα πως έπρεπε να πάρω θέση. Αν δεν το έκανα δεν ήξερα αν θα μπορώ να κοιμηθώ την νύχτα. Κοιτάξτε δεν είμαι ήρωας, απλά θέλω να βοηθήσω, και νομίζω πως μπορώ να το κάνω με το να γίνω Πρόεδρος! Επομένως εδώ και τώρα σας το λέω επίσημα, κατεβαίνω για Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016» .

Η ομάδα του Murray θα αρχίσει την καμπάνια από την Αϊόβα αυτή την εβδομάδα, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος πολιτικός σχηματισμός θα τον στηρίξει. Φαίνεται πως ο ρόλος του στο Hyde Park το 2012 ως Franklin Roosevelt τον επηρέασε για τα καλά.