Όταν δήλωνε ότι σχεδιάζει να πάει στην Αμερική και να κυνηγήσει μεγαλύτερα πράγματα σε υποκριτικό και μουσικό επίπεδο, όλοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει στη σχέση του με τη Μαρία Σολωμού. Η ίδια η Μαρία πάντως δεν αναρωτήθηκε. Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε στο Πρώτο Θέμα και τη δημοσιογράφο Γεωργία Παπαδημητρίου, και εξήγησε για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και το πως θα είναι με την σύντροφο του.

Πριν απ΄όλα, ο Μουζουράκης μίλησε για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει και στον τρόπο που θα αντιδράσει. «Κοίτα σύμφωνα με αυτά που γράφονται, θα έπρεπε να είμαι ήδη στην Αμερική. Με ρωτάνε στον δρόμο: "Ακόμα εδώ είσαι;". Το σκέφτομαι. Έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία να βγάλω πράσινη κάρτα. Μπορεί να μη βγει. Άμα δεν πετύχει, δεν πέτυχε. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα σε αυτή τη ζωή.»

Όσο για το αν η Μαρία Σολωμού θα τον ακολουθήσει και αν θα παραμείνουν μαζί, η απάντηση είναι προφανής τόσο για εκείνον όσο και εκείνη: «Δεν ξέρω τι απόφαση πήρε. Της έχω υποσχεθεί ότι μόλις πάω εκεί και κάνω την πρώτη μου χολιγουντιανή ταινία και χτίσω βίλα, θα την πάρω μαζί μου (γελάει). Αλλά σοβαρά, τώρα, δεν μπορώ να αναγκάσω τη Μαρία να ακολουθήσει το δικό μου όνειρο και να ζήσει σε μια τρώγλη. Βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να πάω εκεί και να πάθω κρίση πανικού. Μπορεί να πάω σε οντισιόν για μια μουσική σκηνή ή για μια ταινία και να με απορρίψουν, να βάλω τα κλάματα και να πάρω το πρώτο αεροπλάνο να γυρίσω πίσω. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Άμα κάνεις αυτό το βήμα και ο άλλος δεν το αντέξει ή εσύ δεν το αντέξεις, θα χρειαστεί να πάρεις μια απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λίγο να πας στην Αμερική, από την άλλη όμως, είναι απλώς μια πτήση 16 ωρών. Δεν πας στο διάστημα. Δεν θα πεθάνεις. Ναι, είναι μακριά, αλλά μπορεί ο άλλος να σε βρει.»