Μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως πολλές straight γυναίκες έχουν πρόβλημα με την σεξουαλική κορύφωση αφού έχουν τους λιγότερους οργασμούς από όλες τις υπόλοιπες σεξουαλικά ενεργές κοινωνικές ομάδες.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν, το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Ινστιτούτο Κίνσεϊ αφορούσε στις σεξουαλικές συνήθειες 52.588 ενηλίκων. Συνολικά συμμετείχαν 26.032 straight άνδρες, 24.102 straight γυναίκες, 452 γκέι άνδρες, 550 αμφιφυλόφιλοι, 340 λεσβίες και 112 αμφιφυλόφιλες.   

Όσον αφορά τους άνδρες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού οι απαντήσεις αναφορικά με τον οργασμό δεν άλλαζαν και πολύ. Το 95% των straight ανδρών απάντησαν πως έχουν οργασμό «πολύ συχνά ή πάντα» κατά την διάρκεια του σεξ. Το 89% των γκέι έδωσε την ίδια απάντηση όπως επίσης και το 88% των αμφιφυλόφιλων.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τις απαντήσεις των γυναικών που φαίνεται πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Το 86% των ομοφυλόφιλων γυναικών απάντησε πως έχει «πολύ συχνά ή πάντα» οργασμό σε αντίθεση με τις straight και τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες που απάντησαν σε ποσοστό 65-66%  πως φθάνουν πάντα ή σχεδόν πάντα στην σεξουαλική κορύφωση.

Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην σεξουαλική κορύφωση; Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν περισσότερους οργασμούς επειδή κατανοούν καλύτερα την γυναικεία ανατομία από ότι ένας straight άνδρας και ταυτόχρονα παίρνουν ρίσκα. Διαπίστωσαν επίσης πως οι γυναίκες που έχουν πιο συχνά οργασμό «είναι εξοικειωμένες με το στοματικό σεξ, ζητούν αυτά που θέλουν στο κρεβάτι, είναι ικανοποιημένες με την σχέση τους, φορούν ευφάνταστα εσώρουχα, δοκιμάζουν νέες στάσεις, δοκιμάζουν το πρωκτικό σεξ, μιλούν πρόστυχα και εκφράζουν την αγάπη τους κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής».

Ακόμα ένα εύρημα της έρευνας που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως ο οργασμός μιας γυναίκας εξαρτάται από το πόσο συχνά της κάνει ο σύντροφος της στοματικό. «Οι γυναίκες που κορυφώνουν συχνότερα δέχονται συχνότερα στοματικό και κάνουν σεξ για μεγαλύτερη διάρκεια από τον μέσο όρο αφού είναι πιο ικανοποιημένες από την σχέση τους».

Πάντως οι ερευνητές τονίζουν πως το μεγαλύτερο εύρημα της έρευνας τους είναι το εξής: αποδείχτηκε πως ο γυναικείος οργασμός δεν είναι και τόσο δύσκολος αφού μπορούν σε τόσο μεγάλο ποσοστό να τον έχουν σχεδόν πάντα οι ομοφυλόφιλες, τότε μπορούν όλες οι γυναίκες. Επί της ουσίας η σεξουαλική κορύφωση στις straight γυναίκες έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια.

Αν είσαι straight γυναίκα και έχεις πρόβλημα με την σεξουαλική κορύφωση τότε μπορείς να το ξεπεράσεις. Αν είσαι straight άνδρας και υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει με την σύντροφο ή τη σύζυγο σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να της κάνεις μια γενική ερώτηση όπως «πως νιώθεις/πως βλέπεις την σεξουαλική μας ζωή;»