Ο Λάκης Γαβαλάς, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό "ΕΓΩ" και του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Άνθιμος στην εκπομπή  "Τα Καρντάσιανς" για τους γκέι.

Να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία τόνισε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα».

Όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε "Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;" ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης απάντησε: "Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ' έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν".

Αναφερόμενος λοιπόν σ' αυτές τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ο Λάκης Γαβαλάς είπε: "Αυτό που θα πω ίσως ακουστεί κακό, αλλά είναι αλήθεια. Μερικοί από τους κληρικούς, όταν φορούν όλα αυτά τα φανταχτερά ενδύματα είναι πιο γελοίοι από τους  γκέι που ντύνονται drag queens στη Μύκονο. Αυτή είναι η απάντηση μου σε αυτόν τον άνθρωπο".