Ένα από τα ιδιόκτητα γιοτ που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη λίστα με τα 10 πιο πολυτελή και πιο μεγάλα του κόσμου, το Alexander, το θρυλικό γιοτ της οικογένειας Λάτση, βγαίνει στο σφυρί και σίγουρα δεν θα του πάρει πολύ χρόνο για να βρει νέο ιδιοκτήτη.

Όπως αναφέρει το Tradewindsnews.com, το μήκους 121 μέτρων και κάτι ψιλά mega yacht, που ναυπηγήθηκε το 1965  στα γερμανικά ναυπηγεία Lübecker Flender Werke, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε αχρησία από την οικογένεια Λάτση και εκχωρείται για ενοικίαση σε πολιτικούς, επωνύμους και μέλη βασιλικών οικογενειών που το έχουν τιμήσει δεόντως. Στο παρελθόν είχε ακουστεί πολλές φορές ότι η οικογένεια θα την πουλήσει, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε κάτι. Η αγγελία που υπάρχει στο Superyachts.com αποδεικνύει ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει σκέτος καπνός.

Το Alexander, που στην αρχή το έλεγαν Regina Maris, πήρε την βασική μορφή του το 1983, όταν το ανέλαβε ο Γιάννης Λάτσης και στην διάρκεια των χρόνων δεχόταν τις απαραίτητες προσθήκες. Έτσι, έφτασε να διαθέτει επιχειρησιακή ταχύτητα 16.5 κόμβων, 40 υπερπολυτελείς καμπίνες και μια σουίτα, συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο, πισίνα, SPA, κινηματογράφο 27 θέσεων, βιβλιοθήκη, συλλογή με dvd, δίσκους, επιτραπέζια, ελικοδρόμιο και δύο εξωτερικά μπαρ και να απασχολεί 60 άτομα προσωπικό.