ΣΧΕΣΕΙΣ
10/11/2020 14:21

Lockdown: 5 απλά πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους στην καραντίνα

Ακόμη και υπό καθεστώς lockdown, αναζητήστε το καλό μέσα στο αναγκαίο κακό και αναδείξτε το. Είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσετε να χαμογελάτε και να συμβιώνετε αρμονικά με τους άλλους.

Lockdown: 5 απλά πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους στην καραντίνα
Lockdown: 5 απλά πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους στην καραντίνα
Ανάγνωση:

Από τον Νίκο Αγάθο

Μπορεί το 2o lockdown να σας έχει πέσει πιο βαρύ απ' το πρώτο, ωστόσο η καραντίνα είναι δυστυχώς αναπόδραστη πραγματικότητα. Αν δεν είστε από εκείνους που κατάφεραν και το «έσκασαν» στην επαρχία πριν την απαγόρευση (όπου όπως και να 'χει οι περιορισμοί είναι πιο χαλαροί), το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να εστιάσετε στις θετικές πλευρές του lockdown, πριν ο εγκλεισμός αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σας και κατ' επέκταση τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Δουλειά απ’ το σπίτι; Καλύτερα!

Οι έρευνες υοσηρίζουν πως ο χρόνος που ξοδεύατε για τις μικρές ή μεγάλες μετακινήσεις από και προς το γραφείο προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο στρες απ’ όσο φαντάζεστε. Διαπιστώνουν μάλιστα πως το ατέλειωτο πηγαινέλα στη δουλειά επηρεάζει τους δείκτες ευτυχίας. Για όσο καιρό διαρκέσει η τηλεργασία και η καραντίνα, αφεθείτε στις μακάριες διαδρομές μεταξύ τραπεζαρίας, καθιστικού και κουζίνας.

Έχετε την υγεία σας; Χαρείτε την!

Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες ευτυχίας είναι φυσικά η υγεία, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεστε κλεισμένοι στο σπίτι. Η αίσθηση ασφάλειας που σας προσφέρει η
απομόνωση του σπιτιού σας από τον κορωνοϊό, θεωρείται προνόμιο στις μέρες που ζούμε.

Μιλάτε με τους φίλους σας στο διαδίκτυο; Live, είναι ακόμη πιο ωραίο!

Τι θα ήσασταν διατεθειμένοι να χάσετε, χρήματα ή φίλους; Η ίδια η ύπαρξη καλών φίλων, και ο χρόνος που περνάτε μαζί τους είναι πιο πολύτιμος και ευεργετικός για την υγεία και την ευτυχία, παρά τα χρήματα, λένε οι επιστήμονες. Η συναναστροφή με τους μοναδικούς ανθρώπους που έχετε επιλέξει να είναι δίπλα σας, προκαλεί σταθερά και σε μεγάλες ποσότητες την παραγωγή σεροτονίνης, μια από τις ορμόνες της ευτυχίας. Και εάν τώρα στην καραντίνα δεν μπορείτε να τους συναναστραφείτε διά ζώσης, μπείτε στις εφαρμογές για ζωντανή συνομιλία και περάστε μαζί όπως παλιά, ξεχνώντας το απρόσωπο chatting, messaging και texting.

Έχετε έναν ευτυχισμένο σύντροφο μαζί σας; Κι άλλος θετικός πόντος

Από τη στιγμή που το ένα φύλο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο, η επιλογή ενός συντρόφου με τον οποίο ή την οποία ταιριάζετε απόλυτα στις αντιλήψεις, στον έρωτα και στην συγκατοίκηση έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην καλή σας ψυχολογία, όσοι μήνες και αν χρειαστεί να περάσετε σε καραντίνα. Οι εργένηδες και οι εργένισσες είναι οι καλύτεροι πελάτες των ψυχολόγων, πόσω μάλλον σε καιρούς υποχρεωτικής κοινωνικής απομόνωσης. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ποσοστό της αντικαταθλιπτικής φαρμακευτικής αγωγής στη ζωή των εργένηδων είναι αυξημένο σε σχέση με τους υπόλοιπους κατά 80%.

Κάνετε συχνά σεξ; Ευτυχείτε!

Κανείς δεν εκπλήσσεται από τα ευρήματα των επιστημόνων, που αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν «παρηγοριά» στο φαγητό και το αλκοόλ. Αλλά, όπως είναι γνωστό από την εποχή των αρχαίων προγόνων μας, το σεξ είναι εκείνο που σχετίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό με την αίσθηση της ευτυχίας, από κάθε άλλη ζωτική ανάγκη. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο άνθρωπος διαλέγει πάντα την ερωτική επαφή, όταν απειλείται η ζωή του.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ