Showbiz
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Γιάννης Αποστολάκης στο KoolNews: «Το MasterChef είναι ένα πολύ καλό σχολείο για τους μάγειρες»

Ο ταλαντούχος σεφ αποκαλύπτεται…

Πιστός στις αρχές, τη φιλοσοφία και τις ιδέες του, πορεύεται με προσοχή στο χώρο της εστίασης και της τηλεόρασης, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του. Ο Γιάννης Αποστολάκης, ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, αποτελεί κομμάτι της τηλεοπτικής έκπληξης που ακούει στο όνομα «MasterChef», αποδεικνύοντας ότι «το καλό πράγμα αργεί να γίνει». Λακωνικός και ειλικρινής, μιλά για το «σόου μαγειρικής», για τα «όχι» που έχει πει σε πρωινές εκπομπές αλλά και για την προσωπική του ζωή…

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ποιος είναι ο ρόλος σου στο νέο κύκλο του «MasterChef»;

«Ξεκινήσαμε διαφορετικά, καταλήγουμε αλλού! Συνοδεύω τη νικήτρια ομάδα σε πηγές πρώτων υλών, τους πηγαίνω δηλαδή σε μέρη που μπορούν να δουν πώς καλλιεργούνται, για παράδειγμα, τα λαχανικά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εικόνα για όλα, άποψη για το πώς φτάνουν στα χέρια τους τα αγαθά. Όταν είπα, όμως, ότι καταλήγουμε αλλού, εννοώ ότι τα παιδιά πολλές φορές με συμβουλεύονται και για προσωπικά θέματα. Λόγω του ότι έχω περάσει κι εγώ από το παιχνίδι, παλαιότερα, τους βοηθώ και σε άλλους τομείς. Έχουμε διαμορφώσει μία προσωπική σχέση».

Έχεις περάσει από την πρώτη σεζόν της εν λόγω εκπομπής, θεωρείς ότι το «MasterChef» είναι ένα καλό υπόβαθρο για έναν μάγειρα;

«Σαφέστατα, με βοήθησε πολύ. Όλα είναι εκπαίδευση, σε βάζει σε διαδικασία να σκέφτεσαι συνεχώς πράγματα γύρω από τη μαγειρική, το φαγητό. Είναι ένα πολύ καλό σχολείο».

Η αναγνωρισιμότητα που δίνεται, παίζει ρόλο;

«Σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά μετά κρίνεσαι για τον χαρακτήρα σου, για το αν είσαι καλό παιδί και φυσικά για το αν είσαι καλός στη δουλειά σου. Θέλω να πω ότι η αναγνωρισιμότητα σου δίνεται, εσύ όμως πρέπει να την εκμεταλλευτείς με το σωστό τρόπο και να αποδείξεις το τι πραγματικά είσαι».

Πώς βλέπεις τους τρεις κριτές, τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά;

«Είναι και οι τρεις αξιόλογοι, εξαιρετικοί σεφ και έχουν δώσεις πολλές φορές τις εξετάσεις τους. Τον Δημήτρη τον γνωρίζω εδώ και χρόνια, για μένα θα είναι πάντα δάσκαλος. Τον Πάνο τον εκτιμώ ιδιαίτερα και το ύφος και το μαγειρικό στυλ του Σωτήρη μου αρέσει πάρα πολύ».

Αν και σου έχουν γίνει προτάσεις από πρωινές εκπομπές για τη στήλη της μαγειρικής, έχεις αρνηθεί. Για ποιο λόγο;

«Δεν κατακρίνω κάτι, απλά εγώ επιλέγω να κάνω πράγματα που ταιριάζουν σε μένα. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου σε τέτοιες παραγωγές, δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Προτιμώ να κάνω ποδήλατο τα πρωινά μου, παρά να βρίσκομαι σε μία τέτοια εκπομπή, δεν μου αρέσει».

Εκτός «MasterChef», ετοιμάζεις κάποιο μαγαζί, έχεις κάτι στα σκαριά;

«Όχι, σκέφτομαι διάφορα, αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο».

Λόγω κρίσης, το να ανοίξεις ένα εστιατόριο είναι μεγάλο ρίσκο;

«Δεν μου αρέσει η καραμέλα της κρίσης, είναι μεγάλος ανταγωνισμός, πολλά τα μαγαζιά, το έκανα, δεν μου βγήκε, δεν θα το ξανακάνω άμεσα».

Πώς κρίνεις τις υψηλές τιμές που συνεχίζουν να υπάρχουν στο χώρο εστίασης;

«Τα μαγαζιά δεν έχουν κέρδος, κι αν έχουν είναι μικρό. Το έχω ζήσει και το γνωρίζω».

Στο μακρινό μέλλον, τι θα ήθελες να πετύχεις;

«Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου μαγαζί στην Κρήτη και να ζήσω εκεί μόνιμα».

Η οικογένεια είναι στα σχέδιά σου;

«Αν και ακόμα δεν έχω αποχωρίσει από το κλαμπ των εργένηδων, θα ήθελα πολύ να κάνω οικογένεια. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχω γνωρίσει την κατάλληλη γυναίκα (γέλια)».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet