Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο άκουσμα της φωνής τους, οι τηλεθεατές μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν ποιοι είναι! Βλέπετε, κρατούν συντροφιά στο κοινό είτε μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, είτε μέσα από αγαπημένες σειρές της μικρής οθόνης. Εγχώριοι ηθοποιοί και παρουσιαστές, με χαρακτηριστικές χροιές, έχουν μεταγλωττίσει ταινίες της Disney, χαρίζοντας άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο ταιριαστά τηλεοπτικά ζευγάρια που έγραψαν ιστορία με τη σειρά «Σ’αγαπώ-Μ’αγαπάς», χάρισαν τις φωνές τους στους ήρωες Μάρλιν και Ντόρι, της ταινίας «Ψάχνοντας τον Νέμο».

To 2008, η ταινία κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας του Άντριου Στάντον, «ΓΟΥΟΛ•Υ», σημείωνε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν και η «συμμετοχή» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που έδωσε τη φωνή του στο ρόλο του Καπετάνιου Μπ. Μακρί, στην ελληνική version.

Αιώνιος έφηβος, ο Κώστας Βουτσάς δεν χάνει ποτέ την παιδικότητα που τον χαρακτηρίζει. Έτσι, το 2009, στην ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας «Up», ή αλλιώς «Ψηλά στον ουρανό», ανέλαβε χρέη για το ρόλο του Καρλ.

Η Χρυσούλα Διαβάτη με τη χαρακτηριστική της φωνή «μεταμορφώθηκε» σε Ύζμα για το παιδικό φιλμ «Ο Αυτοκράτορας έχει κέφια», το 2000.

Γιάννης Ζουγανέλης και Λευτέρης Ελευθερίου απογείωσαν με τις φωνές τους τη μεταγλώττιση της ταινίας «Εγώ, ο απαισιότατος 3», αναλαμβάνοντας τους ρόλους του Γκρου και του Μπαλτάζαρ, αντίστοιχα.

Από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, η Μαρία Καβογιάννη, δεν σταματά να δείχνει πόσο αγαπά τα παιδιά. Γι’ αυτό χάρισε τη φωνή της στην Γκρέις στην ελληνική εκδοχή του φιλμ «Μια τρελή, τρελή φάρμα».

Σάκης Ρουβάς και Βίκυ Καγιά «έντυσαν» την ταινία «Αυτοκίνητα», το 2006. Ο pop star έδωσε τη φωνή του στο ρόλο του Κεραυνού Μακουίν, ενώ το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια σε εκείνον της Σάλυ Καρέρα. Ο Σάκης συνέχισε την πορεία του και στη δεύτερη και την τρίτη ταινία, ενώ, το 1996, είχα τολμήσει και πάλι το ίδιο εγχείρημα με την ταινία «Η Παναγία των Παρισίων». Εκεί, δάνεισε τη φωνή του στον Κουασιμόδο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, με τη σειρά του, δάνεισε τη φωνή του στον ήρωα Ντάστι στις ταινίες «Αεροπλάνα» και «Αεροπλάνα2: Ιπτάμενοι πυροσβέστες».

Σε ένα και μόνο παιδικό φιλμ, αναγνωρίζει κανείς τις φωνές σημαντικών Ελλήνων ηθοποιών, όπως των Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδας Καρύδη, Αντώνη Λουδάρου, Γιάννη Ζουγανέλη. Η κωμωδία δράσης της Disney, «Μπολτ», έγινε αφορμή για να συνεργαστούν όλοι οι παραπάνω, δίνοντας ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Εκτός από παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, η Ελεονώρα Μελέτη είχε μεταμορφωθεί για λίγο σε Μπάρμπι, δίνοντας τη φωνή της στο «Toy story 3».

Στην ελληνική version του φιλμ «Hercules - The Deal», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης χάρισε τη φωνή του στο ρόλο του Ηρακλή. Με τη χαρακτηριστική του χροιά, έκανε ακόμα πιο αγαπητό τον εν λόγω ήρωα.

Ιωάννα Παππά,Παναγιώτης Μπουγιούρης και Άλκηστις Πρωτοψάλτη χάρισαν τις φωνές τους στους ήρωες Ραπουνζέλ, Φλιν Ράιντερ και μητέρα Γκόθελ στο έργο «Μαλλιά Κουβάρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA