Showbiz

5 ιστορίες για τον Χιθ Λέτζερ, που σήμερα θα γινόταν 40 ετών

Για να θυμηθούμε πόσο μεγάλος ηθοποιός ήταν...

Έχουν περάσει λίγο πάνω από 11 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του Χιθ Λέτζερ και είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πού θα βρισκόταν σήμερα η καριέρα του αν ήταν ακόμη ζωντανός. Ένας από τους τελευταίους του ρόλους ήταν εκείνος του Τζόκερ στον «Σκοτεινό Ιππότη» και η ερμηνεία του έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου και συζητιέται ακόμη.

Αλλά και πριν φορέσει το μακιγιάζ του Τζόκερ ο Λέτζερ είχε αποκτήσει τη φήμη του πολύ καλού και σοβαρού ηθοποιού, που έμπαινε βαθιά στους ρόλους που αναλάμβανε. Οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν μάς θυμίζουν πόσο μεγάλο ταλέντο ήταν ο ηθοποιός που σήμερα θα γινόταν 40 ετών.

5
Ζήτησε από τον Κρίστιαν Μπέιλ να του δώσει αληθινή μπουνιά

Η σκηνή της ανάκρισης στον «Σκοτεινό Ιππότη» είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές της ταινίας, καθώς ο Μπάτμαν αρχίζει να καταλαβαίνει με τι τρελό έχει μπλέξει... Ο Τζόκερ δεν είναι ο αντίπαλος, που μπορεί να νικηθεί με γροθιές, γιατί όσο περισσότερο ξύλο τρώει τόσο περισσότερο... του αρέσει. Ο Κρίστιαν Μπέιλ έχει αφηγηθεί ότι ο Λέτζερ τού ζητούσε επίμονα να δώσει αληθινή γροθιά, κάτι που ο Μπέιλ αρνούνταν να κάνει. Τελικά ο Λέτζερ χτυπιόταν... μόνος του στους τοίχους και ο Μπέιλ θυμάται ότι είχαν ραγίσει τα πλακάκια από τη δύναμη με την οποία έπεφτε πάνω τους.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Είχε φτιάξει λεύκωμα για να μπαίνει πιο εύκολα στο ρόλο του Τζόκερ

Μπορεί να είχε αρνηθεί την πρόταση να παίξει τον Μπάτμαν στο «Batman Begins» αλλά για τον ρόλο του Τζόκερ στον «Σκοτεινό Ιππότη» ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή του Κρίστοφερ Νόλαν. Υπέγραψε συμβόλαιο πριν καν ολοκληρωθεί το σενάριο της ταινίας, και ξεκίνησε να προετοιμάζεται μόνος του δημιουργώντας ένα λεύκωμα για τον Τζόκερ. Ένα λεύκωμα γεμάτο σημειώσεις και φωτογραφίες που το είχε πάντα μαζί του στα γυρίσματα και βυθιζόταν για λίγο σε αυτό προκειμένου να ξαναβρεί τον χαρακτήρα. Στην παρακάτω συγκινητική σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Too Young To Die» βλέπουμε τον πατέρα του Λέτζερ να το ξεφυλλίζει.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Σχεδόν έσπασε τη μύτη του Τζέικ Τζίλενχαλ φιλώντας τον στο «Brokeback Mountain»

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της φιλμογραφίας του Χιθ Λέτζερ ήταν το «Μυστικό του Brokeback Mountain», όπου μαζί με τον Τζέικ Τζίλενχαλ υποδύθηκαν δύο ερωτευμένους καουμπόιδες. Σε μία σκηνή φιλιού λέγεται ότι ο Λέτζερ κόντεψε να σπάσει τη μύτη του Τζίλενχαλ από το πάθος που επιδείκνυε. Μάλιστα στις πρόβες ήταν μπροστά και η ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς, με την οποία ο Λέτζερ ήταν σε σχέση. Η ίδια τους το είχε ζητήσει, για να μπει πιο εύκολα στο ρόλο της σοκαρισμένης συζύγου. Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε...

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Στον «Πατριώτη» επέμενε να γυρίσει ο ίδιος όλες τις επικίνδυνες σκηνές

Σήμερα έχουμε να σχολιάζουμε τον Τομ Κρουζ που γυρίζει χωρίς αντικαταστάτη τις επικίνδυνες σκηνές στα «Mission Impossible», αλλά και ο Χιθ Λέτζερ στον «Πατριώτη» έκανε ακριβώς αυτό. Έμαθε ιππασία, να χειρίζεται μουσκέτα, να δίνει μάχες σώμα με σώμα, οτιδήποτε χρειάστηκε για να πείσει ως γνήσιο τέκνο της Αμερικανικής Επανάστασης του 1776.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Προτίμησε να μείνει άνεργος για έναν ολόκληρο χρόνο, παρά να τυποποιηθεί

Η πρώτη ταινία που ο Αυστραλός Λέτζερ γύρισε στο Χόλιγουντ ήταν το «10 πράγματα που μισώ σε σένα» (1999). Με αυτή τον έμαθε το αμερικανικό κοινό και δεν άργησε να αποκτήσει εικόνα  εφηβικού ινδάλματος. Όμως εκείνος δεν ήθελε να επαναλάβει τον εαυτό του. Και είπε όχι σε όλους τους παρόμοιους ρόλους που του πρότειναν συνεχώς. Έτσι έμεινε άνεργος για έναν χρόνο μέχρι να έρθει στα χέρια του κάτι διαφορετικό. Και αυτό ήταν ο ρόλος του στον «Πατριώτη» με τον Μελ Γκίμπσον.

Προηγούμενο