Μενού
  • Α-
  • Α+

Από το 2012 και μετά ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Τρανή απόδειξη η επιτυχία του στα social media, με το Instagram του να αριθμεί 227 εκατομμύρια ακόλουθους, με κάθε του προωθητικό post να κοστολογείται στο 1 εκατομμύριο δολάρια και με τον ίδιο να έχει φτιάξει εταιρεία παραγωγής προγραμμάτων και εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας.

Στις δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του δεν είναι ποτέ πολωτικός, δεν κατηγορεί τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι μετριοπαθής και ταυτόχρονα συμβάλλει με τη φωνή και τη δράση του στις διεκδικήσεις των αυτόχθονων πληθυσμών στην ΗΠΑ και ιδίως στη Χαβάη.

Όλα αυτά συντελούν στην τεράστια αποδοχή που έχει από το αμερικανικό κοινό, δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους, και είναι βέβαιο ότι αν έθετε υποψηφιότητα, θα ήταν ένας από τους δύο βασικούς διεκδικητές. Πριν από 3 χρόνια είχε κάνει μια φωτογράφιση στο ανδρικό περιοδικό GQ και φωτογραφήθηκε ανάμεσα σε κόσμο, με την κουβέντα να κινείται γύρω από το θέμα της προεδρίας και για υποψηφιότητα στις εκλογές που τελέστηκαν το Νοέμβριο.

Τότε ο The Rock είχε αναφερθεί στις φήμες μέσα από το σόου του Τζίμι Φάλον.

Η αποδοχή του υπερβαίνει μέχρι και αυτή της Όπρα

Ο ίδιος έχει σχολιάσει πολλές φορές στο παρελθόν τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο, τα έχει καλωσορίσει, έχει κάνει την πλάκα του, όμως όσο περνάει ο καιρός και δη μετά την τετραετή λαίλαπα της προεδρίας Τραμπ, ο Ντουέιν Τζόνσον όλο και περισσότερο θα θέλγεται από το ενδεχόμενο. Άλλωστε, είναι άνθρωπος που θέλει το καλό της χώρας του και σε 4 χρόνια, το 2024, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι 82 ετών, οπότε θα είναι αναγκαία μια ανδρική φιγούρα με τις αξίες που πρεσβεύει ο The Rock. 

Άλλωστε, σε διαδικτυακό poll που έγινε στην πλατφόρμα Piplsay από τις 2 ως τις 4 Απριλίου, 30.000 ενήλικοι Αμερικάνοι ψήφισαν μεταξύ προσωπικοτήτων για την προεδρία του 2024 και ο Τζόνσον πήρε ποσοστό 46%, το οποίο σε συνθήκες κανονικών εκλογών θα τον έβγαζε πρόεδρο λογικά. Πιο πίσω, με 30%, ήταν η Αντζελίνα Τζολί, κάτι που αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι υπερκέρασε την καθολική Όπρα Γουίνφρι και τον επίσης καθολικό Τομ Χανκς που πήραν 27 και 22% αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι πως η επόμενη σελίδα των ΗΠΑ μετά τον Μπάιντεν θα πρέπει να γραφτεί με γυναίκα πρόεδρο, είτε τη Μισέλ Ομπάμα είτε την Καμάλα Χάρις είτε - γιατί όχι; - την Οκάσιο-Κορτέζ.

Αν πάντως συμβεί ποτέ και βγει πρόεδρος ο Τζόνσον, θα θέλουμε πολύ να τον δούμε σε Συνόδους Κορυφής να χαιρετά άλλους ηγέτες κρατών που δίπλα του θα μοιάζουν με παιδάκια δημοτικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA