Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πολλά χρόνια το τηλεοπτικό κοινό συνήθιζε να λέει και να γράφει για ηθοποιούς που δεν εμφανίζονταν τόσο τακτικά στην τηλεόραση, ότι τους ξέβρασε το σύστημα, ότι απηύδισαν με το χώρο ή, ακόμα χειρότερα, ότι δεν είναι και τόσο καλοί στη δουλειά τους. Τα όσα αποκαλύφθηκαν όμως μέσα στο 2021 με το ελληνικό Me Too και εξακολουθούν να συνταράζουν το χώρο της υποκριτικής, με τα περιστατικά σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας, ανέδειξαν μια άλλη αλήθεια. Τρανό παράδειγμα η Παναγιώτα Βλαντή.

Πρόκειται για μια αξιόλογη ηθοποιό που από ένα διάστημα και μετά αποφάσισε να αποτραβηχτεί από πράγματα και έκανε μετρημένες δουλειές, κυρίως στο θέατρο. Όταν αποκάλυψε ότι είναι θύμα σεξουαλικής βίας, τότε καταλάβαμε όλοι γιατί είχε πάρει αυτή την επιλογή.

Σε νέα της συνέντευξη, στο Secret και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, η Παναγιώτα Βλαντή φώτισε λίγο παραπάνω μια πλευρά που δεν έχει αναφερθεί με αυτόν τον τρόπο ως τώρα. 

Αρκετοί ηθοποιοί έχουν αναφέρει ότι είχαν ακούσει πράγματα, αλλά επειδή δεν ήταν μάρτυρες, δε μπορούσαν να κάνουν κάτι. Η κ. Βλαντή στρέφει μέρος της ευθύνης και στους δημοσιογράφους που παρουσιάζονται όλοι σοκαρισμένοι.

«Δε γίνεται, δεν το πιστεύω ότι δεν ξέρατε για κακές συμπεριφορές κάποιων»

Πρώτα, η ηθοποιός εξήγησε το πόσο δύσκολο της ήταν να μοιραστεί το βίωμα της με τον πατέρα και τον σύντροφό της.

«Ποτέ δεν τελειώνει αυτό. Το κίνημα υπάρχει, είναι εκεί και ελπίζουμε αυτό που έγινε να μην ξεχαστεί. Αυτή είναι η ευχή. Κατ’ αρχάς ήταν πολύ δύσκολο και για μένα, αλλά και για τις υπόλοιπες κυρίες να βγουν να μιλήσουν έπειτα από τόσα χρόνια και κάποιες και πρόσφατα, που είχαν φρέσκο το συμβάν στη μνήμη τους. Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων – και είναι λογικό -, αλλά κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τις δικές μας οικογένειες, που έπρεπε να τους το πούμε πρώτα, να το διαπραγματευτούμε με το δικό μας περιβάλλον. Ναι, το συζήτησα πρώτα με τους δικούς μου και μετά έκανα μια ανάρτηση στα social media. Το μεγάλο μου άγχος ήταν ο μπαμπάς μου και ο σύντροφός μου, ο οποίος είναι εκτός χώρου και δε γνώριζε».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο έθεσε το σινάφι μας επί των τύπων των ήλων. 

«Εσείς δεν είστε εκτός χώρου, είστε δημοσιογράφοι. Δεν μπορεί να μην ξέρατε για κάποιους ανθρώπους. Δε γίνεται, δεν το πιστεύω ότι δεν ξέρατε για κακές συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων. Αν όχι για όλους, από αυτούς που έχουν καταγγελθεί κάποιοι ήταν πάρα πολύ γνωστοί. Δεν πέσατε κι από τα σύννεφα. Είπατε "α, δεν το περίμενα εγώ από αυτόν"; Άντε να το είπατε για έναν. Ξέραμε πάνω κάτω τι είχε ακουστεί. Απλώς δεν είχαν ακουστεί λεπτομέρειες. Όπως και για μένα ήταν σοκαριστικό που γνώριζα. Δεν μπορώ να πω ότι γνώριζα λεπτομέρειες, αλλά ούτε τα ήξερα όλα σε βάθος. Μπορώ να σου πω με σιγουριά τη δική μου περίπτωση. Το σύστημα το ίδιο τους ανέχτηκε αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μέσα στο σύστημα και αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν χειμώνα – καλοκαίρι, είχα εξουσία»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA