Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο παρελθόν έχει υπάρξει έντονο debate για το αν πρέπει οι celebrities να εκφράζουν πάντοτε την πολιτική τους άποψη. Εμφανίζονται κάποιες περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει και είναι καλύτερα να ακολουθηθεί ο δρόμος της σιωπής, παρά ο δρόμος μιας τοποθέτησης που δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Η Γκαλ Γκαντότ ένιωσε την υποχρέωση ως η πιο δημοφιλής γυναίκα στο Ισραήλ, να κάνει μια ανάρτηση σχετικά με τις ανθρώπινες απώλειες στη χώρα της. Αυτό όμως αποδείχτηκε λάθος κίνηση.

Λάθος με την έννοια ότι η ανάρτηση της στο Instagram παρουσίαζε το Ισραήλ ως θύμα των Παλαιστινίων και αυτό για την παγκόσμια κοινή γνώμη που έχει διαφορετική άποψη, ήταν ευκαιρία για να εκφράσει την οργή της με τη στάση της Wonder Woman.

«Η καρδιά μου ραγίζει. Η χώρα μου είναι σε πόλεμο. Φοβάμαι για την οικογένεια μου, για τους φίλους μου, για τους ανθρώπους μου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που έχει διαρκέσει πάρα πολύ. Το Ισραήλ αξίζει να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Το ίδιο αξίζουν και οι γείτονες μας. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειες τους, προσεύχομαι για να τελειώσει αυτή η τρομακτική εχθρότητα, προσεύχομαι ώστε οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση και να ζήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλον με ειρήνη. Προσεύχομαι για καλύτερες ημέρες».

Όπως θα παρατηρήσετε, αυτή η ανάρτηση δεν έχει κανένα σχόλιο κι αυτό γιατί η 36χρονη ηθοποιός τα απενεργοποίησε ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ότι κράτησε ίσες αποστάσεις και από το ότι αυτή η ανάρτηση έγινε μετά από τους πυραύλους της Χαμάς που έπεσαν στην Ιερουσαλήμ κι όχι μετά από αντίστοιχη επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα.

Σίγουρα η θέση της Γκαλ Γκαντότ είναι λεπτή, καθώς είναι λογικό να μη μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα όλες τις σκέψεις τους οι άνθρωποι στις δύο πλευρές, ιδίως αυτή στο Ισραήλ, για λόγους πολιτικά προφανείς.

https://www.instagram.com/p/COxva8mBYvU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA