Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δημοφιλής ηθοποιός και ράπερ Γουίλ Σμιθ δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα μια φωτογραφία με το στομάχι του να κρέμεται μεγάλο και πλαδαρό πάνω από τη μέση του εσώρουχου του, συνδυάζοντάς το με ένα άλλο αστείο βίντεο που τον δείχνει να μιμείται ένα αρκουδάκι. «Θα μεταμορφωθώ σε αρκούδα. Είμαι πραγματικά στη χειρότερη φυσική κατάσταση της ζωής μου, αλλά θα κάνω τα πάντα για να επανέλθω σύντομα», έγραψε ο Σμιθ, προσθέτοντας ότι για όλα φταίει η πανδημία και τα μάφιν που καταναλώνει αργά το βράδυ.https://www.instagram.com/reel/COYuj7jhkb_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πού βρίσκεται όμως το σημαντικό της υπόθεσης;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της μεγάλης αυστραλιανής εφημερίδας Sunday Morning Herald, η «κοιλιά του μπαμπά» (ή dadbod -από τις λέξεις «dad» και «body»), έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη τάση στο Instagram από πολλούς διάσημους άνδρες τον τελευταίο καιρό, όπως ο μουσικός και ράπερ Dr. Dre, ο ηθοποιός Μάρλον Γουέιανς (και ο Γουίλ Σμιθ προσφάτως, με τον ίδιο να κερδίζει ένα διαδικτυακό ρεκόρ: σχεδόν 7 εκατομμύρια likes, αμέτρητα emoji φωτιάς και μια νέα προσφορά εργασίας από τον σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι).

https://www.instagram.com/p/COvLSAIp0-5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι Dr. Dre και Γουέιανς, δεν τα πήγαν επίσης άσχημα, φτάνοντας τα εκατοντάδες χιλιάδες κολακευτικά σχόλια.

https://www.instagram.com/p/COdTmWjBJMe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Φαίνεσαι καλά!» έγραψε η plus size κωμική ηθοποιός Έιμι Σούμερ στην ανάρτηση του Σμιθ, ενώ η Κιστάλ Φέφνερ - πρώην μοντέλο και τρίτη (και τελευταία) σύζυγος του εκδότη του Playboy Χιου Χέφνερ- σχολίασε: «Σ’ ευχαριστούμε για την τόλμη σου να κοινοποιήσεις ότι είσαι ένας φυσιολογικός άνδρας».

«Αυτή είναι η πιο εκπληκτική ανάρτηση στην ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε ο ράπερ και μουσικός δημοσιογράφος Αχμίρ Καλίμπ Τόμπσον, γνωστός ως Questlove. «Εξυπηρετείς την πραγματικότητα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου!».

Η λατρεία των media για τους διάσημους με «κοιλιά μπαμπά» δεν είναι καινούργια

Το 2015, ένα άρθρο Αμερικανίδας φοιτήτριας, που αναδημοσιεύθηκε κατά κόρον σε διεθνή περιοδικά και ιστότοπους και είχε τον τίτλο «Γιατί τα κορίτσια αγαπούν το DadBod» -με την ίδια να επινοεί αυτόν τον ευφάνταστο όρο-, σήκωσε τεράστια κύματα θαυμασμού για ηθοποιούς όπως οι Σοθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ και Τζέισον Σίγκελ.

Η κάπως παράδοξη αυτή τάση που γιγαντώθηκε στα επόμενα χρόνια μέσα από τα social media χάρη στο «ιστορικό» άρθρο της Μακένζι Πίρσον, επανέφερε τους «κανονικούς» άνδρες στην κορυφή της σεξουαλικής προτίμησης των γυναικών. Όπως γράφει η ίδια, «...οι περισσότερες γυναίκες που ρώτησα, απάντησαν πως οι άνδρες με dadbod είναι σέξι γιατί με τη στάση τους δείχνουν ότι ξέρουν να περνούν καλά και, το κυριότερο, δεν είναι από τους φανατικούς των γυμναστηρίων, οι οποίοι μετρούν όλη την ώρα πόσες θερμίδες κατανάλωσαν στα γεύματά τους».

Μάλιστα η Πίρσον, βασίστηκε και σε μια έρευνα από το αθλητικό πανεπιστήμιο Ερσιγές της Τουρκίας, η οποία ανέφερε ότι οι άντρες με περισσότερο λίπος στην κοιλιά (αλλά όχι υπέρβαροι) φτάνουν σε οργασμό στα 7,3 λεπτά κατά μέσο όρο σε αντίθεση με τους πολύ γυμνασμένους άνδρες που στα 108 δευτερόλεπτα έχουν ολοκληρώσει τη σεξουαλική πράξη.

«Πρέπει απλώς να επανεκπαιδεύσουμε το μυαλό μας για να σταματήσουμε να θεωρούμε τα σώματά μας ως κάτι που πάντα έχει κάποιο πρόβλημα, και να αρχίσουμε να τα επαινούμε αυτούς που τολμούν να νιώθουν υπέροχα με την κοιλίτσα τους», γράφει η Πίρσον, φωτογραφιζόμενη ανάμεσα σε δυο φίλους με dadbod, την εποχή της δημοσίευσης του άρθρου της.

https://www.instagram.com/p/0TRLAYjQeA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA